Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bunları biliyor muydunuz?
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bunları biliyor muydunuz?
Mesaj icon Konu: Zeolit ve ağız kokusu macerası Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Zeolit ve ağız kokusu macerası
    Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2015 Saat 07:19
Diş macununda parlatıcı olarak zeolit ilave ediliyor. Aşındırıcıdır, uzun süre ovalanarak kullanılırsa soğuk hassasiyeti yapabilir. Yutulması için kapsülleri vardır. Antioksidan olduğu söyleniyor Ülser kanser ve bilimum hastalıklarda kullanıldığı yazıyor. İsmi Megamin kapsül. Ben bunu şüpheli karşılıyorum.

Koku giderici özelliği olduğu doğrudur. Kümeslerde ve ahırlarda zemine zeolit konulur. Kokuyu alır. Ben bu malzemeyi ağız kokusu tedavisinde denedim.

Ülkemizde üretilen nadir minerallerdendir. Bor gibi. Bütün dünyaya ülkemizdeki 3 zeolit kaynağından dağıtılıyor. Bir kaç tane kaynak da yurt dışında vardır. meksika veya orta Amerika ülkelerinden birisinde daha zeolit var. Yanılmıyorsam jeopardit ismi ile biliniyor orada. Jeopard isimli bir arkeolog kazı yaparken bulduğu için bu isim verilmiş.

Ülkemizdeki 3 kaynaktan 1 tanesi batıda, 2 tanesi doğu vilayetlerimizdedir. Doğudaki kaynaklarımızdan bir tanesinden elde edilen zeolit toksik madde içeriyor. Bu sebeple Avrupa bizden zeolit almak istemiyor.

İstanbul'da bilmemne mühendislikte 1 kilo kaliteli zeolit 2 liradır. Ağızda bekletilirse zararsızdır. her hangi bir toksik etkisi yoktur. Tip 1 ağız kokusunu yok ettiği doğrudur.

Bir zamanlar, Zeolit protez yapmaya çalışmıştım. Başardım da. Ağız kokusu olan bireye bu protez dışarıdan görülmeyecek şekilde takıldığında kokuyu alıyordu. Fakat gördüm ki zeolit kullanıldıkça etkisini kaybediyor, protezi söküp yeniden zeolit tozu koymak gerekiyor. Bu sebeple kullanışlı olmadı.

Eskiyen ve artık koku engelleme etkisi kaybolan zeolit Sodyum hidroksit (NaoH) içinde kaynatılırsa yeniden eski taze şekline geri dönüyor. Koku engellemeye devam ediyor. Gençleşiyor. Fakat protez içine zeolit koyduktan sonra insanlara bu protezi her ay NaOH içinde kaynatacaksın diyemeyiz. Bu sebeple zeolit protez çalışmamı sonlandırdım.

Zeolit garara yapmak istedim.
Bu mineral sadece humik asit içinde çözündüğünü okudum. Zıraatcıların gübre olarak kullandıkları humik asidi buldum ve zeoliti karıştırdım. Fakat çözünmedi. Yani gargara şekline getirilemiyor (şimdilik). Kimyacılarımıza sordum. Zeoliti nasıl çözerim dedim. Zeolit nedir dediler. Sormaya vaz geçtim. Bir kimyacı ne olduğunu biliyordu. Fakat sana zeolit satayım mı deyince ondan da vaz geçtim Bu minerali çözebilen varsa iyi bir ağız kokusu gargarası olur. Duyururum.

-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2015 Saat 15:37
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2015 Saat 20:05
Pariste sordum eczaneye komond etmem lazim hazirda elimde yok dedi toz gibi ugutulmusu
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2015 Saat 20:07
Nasil cozulur diye sormadim :/
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2015 Saat 09:10
Amerika ve cin e-ticaret sitelerinde liquid zeolite diye 30 gr yaklasik 70 tl civarlarinda satiliyor fakat yurt icinde yok bulamadim tabiyki bunlar saf zeolitmi insan kullanimina uygun mu tam anlayamadim cunku yazanlar ingilizce birde bu artik uretilmeyen nano tech sprey icerisinde de var bu madde sitelerinden okudugum kadari ile laboratuarda sentetik zeolit olarak uretiyorlarmis
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2015 Saat 09:25
Tabii bide soyle bi durum var bunlar detox icin vitamin mineral katkisi adi altinda satiliyor bu urunu siparis edilse bile gumruk te kalma ihtimali var cunku yurtdisidan vitamin ancak doktor recetesi ile alinabiliyo tabi bu bi ihtimal sadece
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2015 Saat 16:31
Murat bey fransada eczanede zincum metallicum buldum dil alti yapmak icin ne dersiniz bu urunu taniyormusunuz bide herbesan zinc pastille hakkindanbir gorusunuz olabilirmi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2015 Saat 20:00
Kimyasal bileşimini yazar mısınız?
Bu bir metal parçası ise fotoğraf da göreyim
-M
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2015 Saat 21:42
Yok metal parcasi degil! Kucuk boncuk gibi tanecikler emilmek icin. Icinde cinko laktoz ve sakkaroz var
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2015 Saat 07:05
Şeker ilavesi ağız kokusu engellemesi bakımından iyi değil.
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2015 Saat 09:01
Orjinalini yazan: aydinmur

Kimyasal bileşimini yazar mısınız?
Bu bir metal parçası ise fotoğraf da göreyim
-M

kimyasal bilesimi budur

2Zn + O2 = 2Zno

oksijenle reaksiyona giriyor
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2015 Saat 13:03
Zinc en pastille ( cinko tablet) var bulunca onu yazarim zeolit en poudre la beraber insaAllah murat bey
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2015 Saat 15:45
Orjinalini yazan: Gurkan33

kimyasal bilesimi budur
2Zn + O2 = 2Zno
oksijenle reaksiyona giriyor

Bu bir bileşim değildir. Kimyasal reaksiyonun formülüdür. Ürünün kimyasal bileşimi nedir? ve hangi üründen bahsediyorsunuz? Adı nedir? İçeriğini tam yazınız.

(Ayrıca formüldeki ZnO çinkonun en etkisiz ve en faydasız bileşiğidir, nasıl geldi oraya bilmiyoruz.)
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2015 Saat 18:32
Hocam, nanotech'i üreten firma zeolit kullanmıştı onlar çözememişler mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2015 Saat 18:42
Orada çözünme diye bir olgu olmuyor yanılmıyorsam.
Tabi doğru bilgi için firmaya sormak lazım
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasım-2016 Saat 13:01
hocam kral suyu nedir saf işlenmemiş zeoliti bunun ile çözebilirmiyiz sizce bir kimya forumunda biri bana bu şekilde belki çözülebileceğini yazdı tabi oda tam emin değil diğer sorularımada cevap yazmadı
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasım-2016 Saat 07:31
Orjinalini yazan: nahide

hocam kral suyu nedir saf işlenmemiş zeoliti bunun ile çözebilirmiyiz sizce bir kimya forumunda biri bana bu şekilde belki çözülebileceğini yazdı tabi oda tam emin değil diğer sorularımada cevap yazmadı

Sorduğunuz sorunun cevabını Bilmiyorum.

Bir zaman zeolitin peşinden çok koştum. Bir tedavi seçeneği üretmek istedim. yukarıda fotoğrafı olan Zeolit sadece hmik asitte çözünür dediler. Zırai ilaç satıcılarında humik asit buldum ama çözünmedi.
-M
IP
Hülya aydın.
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 11
Alıntı Hülya aydın. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralık-2016 Saat 16:33
MERHABA ARKADAŞLAR AŞAĞIDA Kİ ÜRÜNÜ KULLANAN VARMI? İÇİNDE ÇİNKO VARMIŞ.. MURAT BEY,ÜRÜN HAKKINDA Kİ DÜŞÜNCELERİNİZİ MERAK EDİYORUM..KULLANMALIMIYIZ? FAYDASI OLUR MU?
Tung Dil Macunu 85g

Klinik araştırmalar kötü nefesin 1 numaralı nedeninin dil üzerinde bulunup, kötü koku yayan bakteriler olduğunu göstermektedir. Tung Dil Macunu ve Tung Dil Fırçası kullanarak bu bakterilerden kurtulabilirsiniz.

Tung Dil Macunu dildeki çıkartılması zor plakları söker.

İçeriğindeki çinko dildeki bakterilerin neden olduğu kötü nefesi etkisiz hale getirir.

Dilinizi diş macunlarından daha iyi temizler.

Eşsiz, harika tadı dilinizi heyecanlandırır ve ferahlatır.

ARAŞTIRMA: Nova Southeastern Üniversitesi, Diş Hekimliği bölümü tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda katılımcıların %91'i Tung Dil Fırçası'nı tercih etmektedir.

AMAÇ: Katılımcılara hangisini tercih ettiklerini belirlemek üzere farklı dil temizleme ürünleri sunulmuştur.

METOD: 2 hafta boyunca, farklı katılımcılar seçilip 3 değişik dil temizleme ürünü kullanılmıştır.

YÖNTEM: Araştırma sonucunda katılımcıların %91'inin Tung Dil Fırçasını tercih ettikleri görülmektedir. Tung Dil Fırçası dilin en arka kısmına dahi rahatlıkla ulaşabilecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca katılımcılar Tung Dil Fırçasının dil temizlemek için daha etkili bir ürün olduğunu belirtmektedir.

IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2016 Saat 03:55
O koku yapan bakterilerin dile tekrar gelmesi 10 dk .Evet 10 dakika.Neyle fircalarsan fircala istersen altin kaplama firca kullan.Ister elmas tozundan yapilmis macun kullan.Fark etmez.
IP
Cekince
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı Cekince Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2016 Saat 23:46
Ben kullanıyorum, Watsons larda satılıyor, kesin çözüm değil belki ama verdiği temizlik hissi güzel ama dil fırçasının bakterileri yaymaktan başka işe yaramadığını yazan olmuştu.
Bu ürünü keşfettim ben iyi oldum gidiyorum yazan da
Bıktım
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Aralık-2016 Saat 23:46
bende kullandım fakat fazla etkisini görmedim tabiyki kişiye bağlı istersen bir dene
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ocak-2017 Saat 00:17
bu arada kafamda hep şu var keşke mesleğimi kimya seçseydim en azından şu zeolit ile neler yapılabilir deneyimleme fırsatım olurdu eskiden böyle bir ürün vardı (nanotech z) ben denemedim hiç ama artık üretilmiyor neden acaba ben kullanmak çok isterdim bayanlara özel bir forumda tavsiye edildiğini gördüm oda benzer bir sorun yaşıyormuş ve ürünün kullanıcısıymış gerçekten etki süresi uzunmuş hatta şimdi marka ismi vermeyeyim bir türk diş macunu firmasına ara ara durumu özet geçip zeolitten bahsedip onlardan bir ürün oluşturmaları için istekte bulunan mailler yazıyorum umut işte yani bu madde bana 4-5 saat verse yeter çinkonun bende etkisi kısa dedim ya umut işte ben artık tedaviden vazgeçtim sonuç yok en azından etkili bir gargara olsa keşke benimde yeni yıldan dileğim yine bu işte
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu