Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: bagirsak flora bozuklugu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
cihat1762
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 32
Alıntı cihat1762 Cevaplabullet Konu: bagirsak flora bozuklugu
    Gönderim Zamanı: 31-Agustos-2016 Saat 12:12
öncelikle moderatör konuyu özgün olarak açarsa sevinirim. Öbür türlü yaramiyor çünkü

ben ne zaman bol karbonhidratli yiyecekler yersem o zaman koku fena halde uçuyor. yiyecek içecek hiç fark etmiyor. karbonhidrat agirlikli olmasi yeterli. dilimin arkasinda sapsari bir tabaka var. forumdan okuduklarima göre vede internette yaptigim arastirmalara göre bende bagirsak ile ilgili bir sikinti var özel hastaneye gitme taraftariyim. gittigim zaman en kisa yoldan derdimi nasil anlatayim. vede sizler ne önerirsiniz tesekkürler.
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Agustos-2016 Saat 20:13
Bunu anlamanin en basit yolu karbonhidrat sindiriminde gerekli olan enzimlerin takviyesidir bana göre.
1. Iki hafta boyunca hic karbonhidrat icermeyen gidalar tüketerek bir bak, sandigin gibi düzelme oluyor mu.
2. Karbonhidrat sindiriminde gerekli olan enzim takviyelerini arastir ve eczanelere sor, piyasada neler mevcut. Ona göre en uygun ve kaliteli takviyeyi al ve nasil kullanilmasi gerektigini sor. O kismini su an bilmiyorum cünkü. Yani ögünlerden önce mi, ögünlerle birlikte mi aliniyor vs.
Sonra sonucu bizimle paylas.
Ardindan da -düzelme olmazsa- sirayla diger kategorileri ele.
Mesela hayvani proteinleri tüketme 2 hafta.

Sonra bir de gaita analizi yaptir. Laboratuvarda enzimli salgilarin yeterliligi hakkinda da ip ucu cikabilir. Ama bu gaita analizi hakkinda Murat hocanin yazdigi bir sey vardi bir basligin altinda. Sanirim gaitayi zaman gecirmeden analiz eden bir laboratuvar bulmakta bitiyor is. Cünkü bu analiz ancak hemen yapildiginda dogru sonuc veriyor. Postayla yollamak zorunda oldugun bir analiz sekli, yani aradan gecen iki gün olunca, ise yaramiyormus.
Basliklari biraz arastir. Sanirim sindirim sistemi ile alakali bir baslikti.
IP
bengeldim
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı bengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2016 Saat 10:56
dostum kefir tüket probitotik takviyesi olarak ins düzelir sikintin
asla pes etme
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2016 Saat 13:55
Orjinalini yazan: cihat1762

ben ne zaman bol karbonhidratli yiyecekler yersem o zaman koku fena halde uçuyor. yiyecek içecek hiç fark etmiyor. karbonhidrat agirlikli olmasi yeterli.

Madem bu kadar belirgin ve iddiali bir durum var, neden anti-gliadin antikor baktirmiyorsunuz? Basit bir kan tahlili yapilabilir. Celiac hastaligi sessiz seyreder ve buna benzer sikayetler verebilir.
-M
IP
cihat1762
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı cihat1762 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2016 Saat 21:02
Orjinalini yazan: aydinmur

ben ne zaman bol karbonhidratli yiyecekler yersem o zaman koku fena halde uçuyor. yiyecek içecek hiç fark etmiyor. karbonhidrat agirlikli olmasi yeterli.

Madem bu kadar belirgin ve iddiali bir durum var, neden anti-gliadin antikor baktirmiyorsunuz? Basit bir kan tahlili yapilabilir. Celiac hastaligi sessiz seyreder ve buna benzer sikayetler verebilir.
-M

Çölyak hastaliginin belirtilerini okudum. Kilo azligi diyor fakat bende kilo fazlaligi var. dediginiz testi en kisa zamanda yaptiracagim
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2016 Saat 11:19
Çölyak olmak için kilo kaybetmeniz gerekmez. Tam tersine kilo da alabilirsiniz.

Çölyak fazla belirgin bir hastalik degildir. Dogustan ortaya çikmak zorunda degil. Çoooook hafif ve silik belirtiler verebilir. Adet düzensizliginden eklem agrisina kadar önceden hiç kestirilemeyecek genis bir yelpazede alakasiz ve degisken belirtiler olabilir.

En sadik belirtisi sizin yukarda saydiklarinizdir. Basit ucuz bir kan testi var. Saglik ocagina gideceksiniz, doktorunuza söyleyeceksiniz, o size bir kan testi yapacak. 2-3 gün sonra sonuç belli olur.

-M
IP
cihat1762
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı cihat1762 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2016 Saat 11:44
Peki kan testi yaptiracagim zaman bagirsak ile ilgili ne sikinti varsa ögrenebilecekmiyim
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2016 Saat 14:18

Peki kan testi yaptiracagim zaman bagirsak ile ilgili ne sikinti varsa ögrenebilecekmiyim

Hayir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu