|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Heicobakterpilori dis taslarinda da bulunuyor. Murat Aydin veya baska biri yazmisti. Antibiyotigin agiz kokusunu geçirme nedeni ise vücuttaki tüm bakterilere zarar vermesi. Antibiyotik = yasam karsiti. Bu yüzden ilaci birakinca koku geri geliyor.
|
|
![]() |
|
Bre93
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Subat-2025 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Mehaba deyerli kardeşlerim biliyorum çok üzgünsünüz ben de sizin gibi uzun yillar bu koku problemi ile yaşadım. İnanın başıma çok ama çok şeyler geldi. Hele bir de başarılı bir öğrenci idim. Sosyal bir insan idim. Bu koku problemi ile universite kazandım çok zor bir şekilde universiteye gittim sonra iş hayatına atıldım. Ama koku problemi beni darmaduman etdi. Psikolojik olarak çökmüştüm.
Nereye gidiyorum koku benle geliyor otobüsde metroda takside her yerde koku benle çıldırıcaktım. Nasıl oluyor ya benim duymadığım ailemin duymadığı bir koku geliyor ve sebebini de bilmiyorum. Ama her yerde koku koku koku.... İnsanlardan neler duymadı bu kulaklar... Öff şimdi yazdikca o suratları ve sesleri aklıma geldi yine kalbim sıkıştı. Neyse bunlar artık geride kaldı devam edelim biz. Allahın izniyle problemi benim ki gibi olan kardeşlerimi kurtarmak için tüm bildiklerimiz yazıcam. Allah sizi tez bir zamanda bu problemden kurtarsin beni de buna bir aracı yapsın diye umut ediyorum. Çok ama çok şeyler denedim karbohidratmı dersiniz antibiyotikmi dersiniz sirkeli sumu dersiniz yok yok olmuyor. Hiç biri benim sorunumu çözmüyor. Sonunda karar verdim hekimlere gidip kontroller yaptırıp muayine olucam tedavi olucam. Canım annecim benim sorunmu o biliyordu bu sürecte çok yıprandı benim bu durumumu gördükce. Doktorlardanda bir sonuç çıkmadı bir kısmı antibiyotik dedi hatta ameliyat bile oldum bu süreçte burnumun sinuslarının ağız kısımlarındakı etlerden. Bir kısmıda böyle bir koku yok dedi. Sen duyuyorsun dediler psikolojik dediler. Ya nasıl ya ben iyi eğitim almış bir normal insanım bu kokunun oldugunu net kesin biliyorum. Sonrasında bu bilinmezlik beni iyice bunalıma soktu aklımı kaçırmak ve intihar gibi düşüncelere bile kapıldım zaman zaman. Ama Allaha hamd olsun sadece onun yardımıyla sabr ve gözlem yaparak sorunu buldum ve çözdüm. Şimdi anlatacaklarımı iyice dinleyin düşünün uygulamaya başlayın: 1. Bir aynanın karşısına geçin ortamın iyice aydınlatıldığından emin olduktan sonra ağız içini kontrol edin bu soruya cevap bulun. Her hangi bir çürük varmı dişlerimde ? farz edelim ki yoktur ve ya dişçiye gidip çürükleri yaptırdınız ve şimdi dişle ilgili bir sorununuz yok. bu arada burnunuzda aynı burun kemiği eğriliği sorununuz varsa hemen doktorunuzla iletişime geçip burnunuzu yaptırın nefes alma ile ilgili 0 sorununuz olmalı. Bunuda yazdık. tamam güzel. Ama o da ne ? Yine dışarıda insanlarla yakın temasda benden koku geldiğini ima ediyorlar hatta baziları yüzünü gözünü buruşturup iğrenc bir bakış atıyor. Ama ben kendimden gelen hiç bir koku his etmiyorum. 2. Şimdi aynanın karşısına geçerek elinizi ağız kısmına getirip hohlayın ve nefesinizi koklayın. Büyük ihtimal yine nefes kokunuzu duymayacaksınız. İkinci adımda bogaz kısmınızda olan bademciklerin üzerlerinde beyaz rengli parçacıklar görüyorsanız. Sevinin çünki sorununuz büyük ihtimal burdadır. Ve onları temizlemeye çalışın. Yine nefesinizi denemek için dışarıda okulda universitede işte insanlarla yakın temasda aynı sorun devam ediyorsa telaşlanmayın devam ediyoruz. 3. Aynanın karşısında boğazımızın arka kısımlarına baktığınızda beyaz sıvı görüyorsanız sizin ağız ve nefes kokunuzun sebebi büyük ihtimalle budur. Şimdi aklınızda yok canım daha neler böyle basit bir şey olamaz düşünüyorsanız hata ediyor ola bilirsiniz lütfen sabrla detallı okuyunuz anlamaya çalışınız. İlave olarak dilinizde toprak kum gibi beyaz bir şey dilin arka kısımlarında varsa çok güçlü bir bulgular buldunuz demektir. Bu sinuslardan akan sividir çok ama çok ilginc bir maddedir. Nedenmi ? siz bunu ağızınızdan çıkarıp böyle yapışkan şeffaf olduğunu göreceksiniz ama koklasanız hiç bir koku almayacaksiniz kokusuzdur. Ve lakin bu boğaz ve geniz dil arkasında birikip durduğunda koku bombası gibi adete gaz çıkarıyormusunuz gibi koku salacaktır. Bu koku tek ağızdan gelmez burundan da gelecektir. Sizin bunu duymanız o kadar zor ki, nerdeyse yilda 5 den fazla olmaz hatta daha az. Bu koku ne zaman artar hatta çıldırır. 1. Şekerli tüm yiyeceklerde, sigara da alkol da ve s bunun gibi şeylerde. 2. Siz telaşlandığınız da evet yanlış duymadınız telaş yaptınızmı koku daha da artacaktır. Sorunun çözümü için iki tavsiye vereceğim 1. Kesinlikle boğazınızda genizinizde ve dil arkanızda bu sıvının birikmesine izin vermeyiniz. Ya yutun ya uygun bir yer bulursanız tükürün ve ya derin nefeslerle iyice oranın boş olduğundan emin olun. Ama kesinlikle ve kesinlikle ora kup kuru değilse koku yine gelecektir. Çünki o sıvı bir protein türü ve uygun zemin buldumu kötü kokar adete gaz çıkarıyorsunuz gibi. Sizin hayatınızı öyle bir etkiler ki dışarı adımınızı koyamazsınız. 2. Yukarıda belirtdiğim kısımlarınızın kup kuru olduğundan emin olduktan sonra şunu yapın beyninizde en pis kokan bir cisim hayal edin misal çürümüş bir et neredeyse kokusu uzak mesafeden bile duyulur. Şimdi o çürümüş eti burnunuzun uc kısımda olduğunu ama dehşet bir koku olduğunu hayel edin burnunuzla bu kokuyu duymak için iyice hava çekin burnunuza ve ortamda bir koku varsa burnumu bu kadar hassaslaştırdım benim de bunu duymam gerek şeklinde kendinize ispatlayın. Beyninizi tam bu şekilde telkinle kontrol edin. kısa bir zamanda sorun kendiliğinden çözülüp gidicektir. Çünki artık sıvı orda birikmiyor o kısımlar kup kuru ve sen nefes taktiği ile beynini burnuna fokuslayıp hassaslaştırdın en küçük kokuları duymasına bile ayarladın. Koku geldiğinde ilk sen duyacaksın. Adeta alarm gibi. Onun için rahat bir şekilde dışarı çıka bilir. İstediğini yapa bilirsin. Artık koku yok normal bir insan gibi hayatına devam ede bilirsin. Ve şunu da söylemek isterim ki, yüce Allah bizi koşulsuz çok seviyor kesinlikle benim yaptığım hatalara düşmeyin ümidsizliğe kapılmayın. Tüm benliğinizle ona yalvarın ve sabr ederek namazla yardım isteyin. Allah çok bağışlayan çok esigeyendir. Şunu bilmeliyiz ki, Allah her birimizi farklı yollarla deniyor sınıyor. Ben Allaha karşı çok ama çok mahcubum büyük günahkarım. Ümit ediyorum ki, Allah beni aff eder ve bağışlar. Biz ondan geldik dönüşümüzde yalnız onadır. Foruma çok uzun bir süredir girmiyordum. Bunu yazıp çıkmak istedim ara ara uğrarım. Sizler çok değerlisiniz. |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |