Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bunlari biliyor muydunuz?
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bunlari biliyor muydunuz?
Mesaj icon Konu: Karnindan veya diyaframdan nefes almak Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Karnindan veya diyaframdan nefes almak
    Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2017 Saat 09:10
Karnindan veya diyaframdan nefes almak diye bir sey yoktur.

Bütün nefesler diyafram ve kaburgalar arasi kaslar yardimi ile alinir. Baska bir nefes alma yöntemi bulunmamaktadir

Bütün nefesler akcigere gider ve akcigerden gelir. Karnindan nefes almak diye bir uygulama yoktur.

Bunlar saticilarin satis yapmak amaci ile ikna etmek veya aldatmak için uydurduklari hurafeden ibarettir.

-M
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2020 Saat 14:35
galiba forumda okumustum bulamadim burundan nefes alip agizdan nefes vererek çok rahat konusmaya basladim ve kokuda ciddi bir azalma oluyor aklima geldiginde sürekli yapiyorum bogazda ki kuruluk kayboluyor agirlik gidiyor arkadaki takilma hissi gidiyor burun içinde nemlilik ve mukusta azalma oluyor nedeni ne olabilir
Belki birgün
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2020 Saat 13:06
Hocam, agiz kokusu ile alakasi yoktur ama ses sanatçilari, tiyatro oyunculari hep diyafram çalisir. Diyaframdan alinan nefes sayesinde nefesinizi daha idareli kullanirsiniz ve sesiniz daha tok çikar. Diksiyon çalismalari için de temel egitim diyafram nefesidir.

Sirt üstü yatip elinizi gögüs kafesinize koyun derin nefes alin, gögsünüz degil karin boslugunuz sisecek. Tipki bebeklerin nefes alip vermesi gibi olacak.

https://basurum.com/diyafram-nefesi.html
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2020 Saat 14:41
Aklimizi kulanmamiz lazimdir.
1 tane delik var
Hava bu delikten girer ve çikar.

IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2020 Saat 14:05
Hocam, bu konuda söyle bir teorim var: Diyafram akcigerin altinda bir kas. Nefes aldigimizda cigerler dolunca bu kas karin bosluguna dogru iniyor. Biz diyafram nefesi aldigimizda bu kas daha asagi iner ve bu sayede cigerimize daha çok hava almis oluruz. Kas güçlendikçe de cigerlerin hava kapasitesi artar.

Diyafram nefesi diye bir sey yoksa neden diyafram nefesi aldigimizda gögüs kismimiz degil de karin boslugumuz sisiyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2020 Saat 16:41
Orjinalini yazan: Kelime

Diyafram nefesi diye bir sey yoksa neden diyafram nefesi aldigimizda gögüs kismimiz degil de karin boslugumuz sisiyor?

Akcigeriniz ile mide ve bagirsaklari ayiran diyafram kasildigi zaman akciger genisler midenizi asagi iter. Asagi inen mide karin ön duvarini disari iter.

Diyafram gevsedigi zaman mide yükselir, ama bu defa gögüs boslugunun hacmi azalir, daralir böylece demin içeri aldigi havayi nefes ile disari birakir. Bu sebeple karin ön duvari içeri (kendi yerine) geri döner.

Saticilar sizi kandiriyorlar. Bir seyler satiyorlar. Tiklanma, sükse ve prestij için yalanlar uyduruyorlar. Sizi uyandiriyorum, ayiktiriyorum, gözlerinizi açin.

1 tane delik var.
1 tane kas var.
1 tane nefes var.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu