|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2017 Saat 09:10 |
Karnindan veya diyaframdan nefes almak diye bir sey yoktur.
Bütün nefesler diyafram ve kaburgalar arasi kaslar yardimi ile alinir. Baska bir nefes alma yöntemi bulunmamaktadir Bütün nefesler akcigere gider ve akcigerden gelir. Karnindan nefes almak diye bir uygulama yoktur. Bunlar saticilarin satis yapmak amaci ile ikna etmek veya aldatmak için uydurduklari hurafeden ibarettir. -M |
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
galiba forumda okumustum bulamadim burundan nefes alip agizdan nefes vererek çok rahat konusmaya basladim ve kokuda ciddi bir azalma oluyor aklima geldiginde sürekli yapiyorum bogazda ki kuruluk kayboluyor agirlik gidiyor arkadaki takilma hissi gidiyor burun içinde nemlilik ve mukusta azalma oluyor nedeni ne olabilir
|
|
Belki birgün
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam, agiz kokusu ile alakasi yoktur ama ses sanatçilari, tiyatro oyunculari hep diyafram çalisir. Diyaframdan alinan nefes sayesinde nefesinizi daha idareli kullanirsiniz ve sesiniz daha tok çikar. Diksiyon çalismalari için de temel egitim diyafram nefesidir.
Sirt üstü yatip elinizi gögüs kafesinize koyun derin nefes alin, gögsünüz degil karin boslugunuz sisecek. Tipki bebeklerin nefes alip vermesi gibi olacak. https://basurum.com/diyafram-nefesi.html |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Aklimizi kulanmamiz lazimdir.
1 tane delik var Hava bu delikten girer ve çikar. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam, bu konuda söyle bir teorim var: Diyafram akcigerin altinda bir kas. Nefes aldigimizda cigerler dolunca bu kas karin bosluguna dogru iniyor. Biz diyafram nefesi aldigimizda bu kas daha asagi iner ve bu sayede cigerimize daha çok hava almis oluruz. Kas güçlendikçe de cigerlerin hava kapasitesi artar.
Diyafram nefesi diye bir sey yoksa neden diyafram nefesi aldigimizda gögüs kismimiz degil de karin boslugumuz sisiyor? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Akcigeriniz ile mide ve bagirsaklari ayiran diyafram kasildigi zaman akciger genisler midenizi asagi iter. Asagi inen mide karin ön duvarini disari iter. Diyafram gevsedigi zaman mide yükselir, ama bu defa gögüs boslugunun hacmi azalir, daralir böylece demin içeri aldigi havayi nefes ile disari birakir. Bu sebeple karin ön duvari içeri (kendi yerine) geri döner. Saticilar sizi kandiriyorlar. Bir seyler satiyorlar. Tiklanma, sükse ve prestij için yalanlar uyduruyorlar. Sizi uyandiriyorum, ayiktiriyorum, gözlerinizi açin. 1 tane delik var. 1 tane kas var. 1 tane nefes var. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |