|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
Cchfz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2020 Saat 19:50 |
|
Merhaba, ben bu formu birkaç ay önce kesfettim; biraz geç kesfettim sanirim.. Buraya kendimi psikolojik olarak rahatlatmak ve belki yasadigim sorunlari burada detayli anlatirsam tibben farkli açilardan tedaviler düsünülebilir ve çözümler bulunabilir diye yaziyorum. 26 yasindayim. Ilkokuldan beri nefes kokum var diye hatirliyorum çünkü kendimi hep sakiz çignemek zorunda hissederdim ama kendim bu kokuyu o zamanlar hissetmezdim simdi düsününce demek ki etrafimdakiler mi bunu bana böyle hissettirmis bilemiyorum, simdi ise hissediyorum. Taaaaki birinin 13 yasimdayken dalga geçerek ve asagilayarak agzin kokuyor diye insanlarin içinde beni rencide etmesiyle nefesimin/agizimin koktuguna kesin kanaat getirmistim. Bu kisiden önce kimse bana agzin/nefesin kokuyor diye direkt söylememisti o zamanlar, sanirim kirici olmamak için bana bunu kimse direkt söylememis, bilemiyorum. Çocuklugumda ailem ve çok sevdiklerimde hiç böyle bir sey söylemedi yüzüme karsi. Sonra lisedeyken de bikaç kisi nefesimin/agzimin koktugunu bana söyledi, tabii yine kirici alayci sekilde söylediler... Ama ailem ve sevdiklerim yüzüme asla koktugunu hiç söylemedi sanirim kirici olmamak için söylemediler, ben de simdi bile hiç sormam kokuyor mu diye, çünkü gurur kirici ve çok utanç verici hissediyorum,dum. Ilkokuldan beri hep dis doktorlarindayimdir. 7,8 yaslarindan beri azi dislerime dolgu, kanal yolu tedavisi yapilir halen de hep sikinti yasarim dislerimle ilgili ve hep tedaviler gerekir. Geçtigimiz yillarda, yine bir disim agriyordu ama dis filmimde bu diste sorun görünmüyordu doktora israr ettim, açti ve gerçekten disim içten çürüktü ama filmde görünmüyordu.
Farkli bir vakitte, baska bir disimdeki baska bir sikintida baktik disim kurtarilacak gibi degil doktor çekelim dedi, küçüklükten beri sürekli islem uygulananan bir disti zaten: çekerken doktorum 4 tane uyusturucu igne ile anca uyusturabildi(normalde disçi korkum hiç yok aliskinimdir)ve çektikten sonra bana dis köklerimin çok fazla derinde ve köklerin uçlarinin çok içe kivrik oldugunu ve köklerin güçlü sekilde tutunduklarini söylemisti. Yani dislerimle ilgili çocukluktan beri sikinti vardir. Simdi de mesela önceden tedavi gören 3 disimde sorun var ama pandemiden dolayi gitmek istemiyorum. Bu arada dis doktorlarim hep farkli hastahanelerde ve farkli doktorlardi ayni doktora uzun süre hiç gitmedim. Yani diyecegim evet dislerimle ilgili sorun hep var, vardi. Ama dislerimi tedavi ettirince de bu koku hiç gitmezdi, gitmedi. Yani sadece disle alakali bir koku asla degil bendeki koku bence. Acaba dislerimin böyle sorunlu olmasi gizli seker mi var diye düsündürüyor, evde ölçünce sekerim normal. Ama babamda kronik seker var. Anneminde bünyesi yatkin. Diger saglik sorunlarimi da anlatayim, küçüklükten beri her zaman belirli dönemlerde kulak arkamda veya vücudun belirli bölgesinde mantar, döküntülü kizariklar olur; yilin belli dönemlerinde bu olur eskiden beri kullandigim bildigim reçete gerektirmeden alinan krem, ilaç vb. tedavi ile geçer. Ayrica çok hassas ve alerjik bir bünyem vardir. Yine çocukluktan beri hep kabizlik ve karinda siskinlik sorunum vardir. Kabizlik halen var, belirli iyi vitaminler kullaninca kabizlik geçiyor ama nefes kokum hep var. (Buarada hiçbir zaman kilo problemim olmadi, aksine zayifim diyebilirim.) Geniz akintisi da olur bazen bende. Ve kendimi bildim bileli çocuklugumdan beri her zaman uykum vardir, oturdugum yerde uykum gelir. Halsizlik hep vardir bende, hep. Doktora gittin mi derseniz, 5 yil önce bikaç kez baska sebeplerden detayli kan testi yaptirdim; pek önemli bisey çikmadi, baska bir test hiç yaptirmadim. Birde üç yil önce özelde endeskopi yaptirdim; kronik gastrit çikti ama doktor bir ilaç yazmadi.. Ama hiçbir zaman diski kokulu nefesim var diye bir doktora gidip çözüm arayamadim çünkü çok utandim, her zaman hep utandim. Ilkokuldan beri hep sakiz ve naneli sekerle ömrüm geçti. Halen disari çikarken sakiz ve seker yanimdadir, onlar olmadan kimseyle konusamam. Insanlarla rahat ve huzurlu konustugum bir an bile hatirlamiyorum çünkü nefesim diski kokuyor. Koku bogazdan ve altlardan geliyor hissediyorum, agzimin içi hep sicak, hiç ferah bir agzim yok agir bir his var hep. Zamanla bu tabii psikolojik olarak da ben de travma oldu, su an asosyalim diyebilirim. Çünkü bunu bana ilk kez çocuklugumda söyleyen de dalga geçerek söylemisti(50 yasinda akraba), sonra lisedeyken de söyleyenler de hep dalga geçerek söyledi ve alayci imâ ettiler. Bu da ister istemez bende bunalim ve içime kapanma yapti. Dilerim onlarda ayni sorunu yasar normalde insanlara dua eden çok yardimsever biriyimdir ama bunu bana söylettiler... Ama sunu artik çok iyi anladim bu bir rahatsizlik çocuklugumdan beri var, benim gibi insanlar da varmis. Insanlar çok kirici sekilde bunu söyleyince psikolojik olarak bir yikim oluyor, keske biraz empati yapabilseler ve dalga geçmeseler, eger böyle kirici olmasalardi belki simdiye kadar doktorlardan utanmadan derdimi çare arardim, ama utancimdan hiç çare arayamadim. Ailemde hiç bu konuyu bana açmadi, her zaman yokmus gibi davrandilar çünkü ben asiri kirilgan biriyim sanirim onlar da bu yüzden bu sorun hiç yokmus gibi davrandilar bir kere bile yüzüme söylemediler. Ama pandemi geçsin insallah, detayli testler yaptiracagim utanmayacagim artik. Simdiye kadar hep bu sorunum yokmus gibi davrandim, yakinlarimda bu koku yokmus gibi davrandi. Artik öyle yapmayacagim. Çare arayacagim. Onun disinda nefeste diski kokusu babamda da hep olurdu, çok yogun kokardi nefesi bir oda kokardi. Ama bir yildir falan bu koku yok onda. 14 yildir seker ve tansiyon hastasi babam, ilaç kullaniyordu zaten. Ama benim gözlemim bu kokunun onda geçme sebebi bilmiyorum tabii ama sadece gözlem birkaç yildir ilaçlari degisti. Bi de kalpte sikinti çikti ona da ilaç basladi. Su an koku yok onda. Babamdaki koku benden de fazla inanilmaz bir diski kokusuydu ama simdi yok. Ayrica bende vücut kokusu da vardir. Temizligime dikkat ederim, ama her gün dus almam gerekiyor, çünkü asiri terleme ve vücut kokum vardir. Ben doktora gitmeyi pek sevmeyen biri oldugum için belki bende birçok sikinti var ve bu koku onlardan oluyor bilmiyorum. Zaten nefeste diski kokusu ile ilgili ayrica psikolojik travmalarim ve utanç duygum olustu bu yüzden hiç doktora gidip de çare aramadim. Ve yine çok önemli bir konu da genetik ve çevre etmenli olarak okb, kaygi bozuklugu, anksiyete gibi siddetli psikoljik rahatsizliklari olan biriyim. Geçtigimiz yillarda bu rahatsizliklar dayanilmaz bir hal alinca psikiyatri uzmanina gitmistim ve 1 yil kadar bir ilaç kullandim sonra kendim kestim. bir yorumcu bu formda bu kokunun sebebini beyin, bagirsak ve psikoloji ile iliskilendirmis, bence çok mantikli. Mutsuz ve huzursuzken ekstra bu koku artiyor. Bu konununda üzerine gidip psikiyatri ile de görüsecegim. Neden bir makine icat edilip insan içine girince vücudun neresi koku yapiyor görülemiyor keske yapilsa bu makine... Murat hocam tesekkür ederim kendi adima form faydali size de basarilar. Yazmakla bitmez bu sikintilarim benim çok uzattim. Allah sifa versin. |
||
![]() |
||
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhabalar oncelikle cok gecmis olsun benimde benzer sikeyetlerim var ek olarak bende kotu kokulu geniz akintisi da var size bor onerim olucak daha once forumda yazam ve boyle sifa bulmus arkadaslar vardi gun icerisinde 30 gr yaklasik lif almamiz lazim ama biz genelde liften yoksun gidalarla besleniyoryz ben bir kac gundur bunu deniyorum ve cok faydasini gordum sizde bir deneyin isterseniz tam gecmedi ama en azindan uzun bir sure koku yok forumda meyve ile agiz kokum gecti basligi altinda arkadaslarin uygulamalarini görebilirsiniz
|
||
![]() |
||
Cchfz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
Iyi dualariniz tesekkür ederim. Deneyecegim. Sagolun.
|
||
![]() |
||
BlackSea58
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15-Haziran-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
|
Selam, ayni sorunlar bende de var Ankara da yasamasam murat hocama görünecegim ama iste...
Bu arada bende asiri terlerim yaz kis farketmez, bogazimda gurultu olur, feci geniz akintim olur dilim bem beyaz olur genelde akintidan, uzanirken karnimda gurultu ve karin agrisi oluyor nasil geçecek bu bilmiyorum çildiricam en sonunda |
||
![]() |
||
Cchfz
![]() ![]() ![]() |
|
Geçmis olsun, geçecek ümidi kaybetmek yok. Asiri terleme D vitamini eksikliginden de olabiliyor, doktorunuza danisin bu konuyu isterseniz,gerekli görürse d vitamini ampulü versin. Allah herkese sifa versin.
|
||
![]() |
||
xxstarxx
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Aralik-2020 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Yillardir bu forumlarda dolasip çare arayan bu büyük sorundan kurtulmus biri olarak son kez bu siteye giriyorum ve yaziyorum. Utanmayin çekinmeyin gidin dislerden baslayip daha sonra kbb tedavinizi olun çözüm bulunmazsa diger bölümlere de basvurabilirsiniz.
Nasil kurtuldugum gelecek olursam yillardir kendi basima bir çözüm arayisindaydim sürekli forum forum gezip yeni seyler deniyordum fakat hiçbiri kalici olarak bir ise yaramis degildi. Yas 21 e dayandi artik çekilecek gibi degildi dislerime baktirdim herhangi bir çürük vs yoktu. Aylar sonra devlet hastanesinde bir kbb uzmanina gördündüm sikayetimi tam olarak söyleyemedim kronik farenjit tanisi koydu burunda egrilik oldugunu söyledi.Sorun hale devam ediyordu dilde özellikle arka kisimda fazla olmakla birlikte beyaz bir tabaka vardi kesinlikle ondan kaynakli bir kokuydu temizledigimde neredeyse tamamen geçiyordu ama bir gün temizlemeyeyim tekrar eski haline dönüyordu. Ayni zamanda bogazda bisey varmis hissi yanma kuruma sikayetlerimde vardi. Yine üstünden aylar haftalar geçti bir gün özel bir hastanede bir kbb uzmanina göründüm (yine sikayetimi söyleyemedim:/) burun içini incelemesi sonucu kendisi de kemik egriligi oldugunu söyledi ancak bunun yaninda alerjik rinit oldugumu ve öncelikle bunun tedavisini yapmamiz gerektigini söyledi antibiyotik tedavisine basladik hayatim degisti diyebilirim (farkinda olmadigim) bas agrilarim geniz akintim dil de beyazlik bogaz da yanma kuruma vs tüm sikayetlerimden kurtuldum çok sükür sabahlari dinç uyaniyorum gün içinde sürkeli yorgunluk halim artik yok. hayat kaliten 1den10a çikti desem yeridir birseye odaklanmam egitim hayatimda basarim artti. BU SORUN SIZDE DE KRONIKLESMISSE MUHAKKAK ALTINDA YATAN SEYI BULUP TEDAVI OLUN BU HAYAT BÖYLE YASANMAZ HEPINIZI ANLIYORUM ÖZELDEN SORULARINIZ OLURSA YAZIN ÇOK NADIR DE OLSA BURALARA UGRARIM HERKESE ÇOK GEÇMIS OLSUN. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
|
Yok hayir. Özelden yazismiyoruz. Herkesin okuyacagi sekilde yazisalim. Bu forum siz aklinizdakileri yazasiniz baskalari okusun diye var. |
||
![]() |
||
Holmes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 57 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar merhaba yeniyim sizlere bir sorum olacakti piyasa da rahatlikla bulabilecegim hocamizin önerdigi sekilde dis macunu ne var, ayrinca alkolsüz antiseptik gargara tavsiyeniz var mi
|
||
![]() |
||
Holmes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 57 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam merhaba sorumu sizede sormus olayim suan tip1 vakalarinda çinkolu dis macunu olarak ne öneriyorsunuz?
|
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
|
Colgate procözum paradontax ferahlik dis macunu öneririm cinko yok içinde
Ben evde yapiyorum gargarayi para çok gitmesin diye 3 çubuk tarçin 2 su bardagi suda kaynatiyorum buhar çiktiktan 5 dakika sonra ocaktan aliyorum sogutuyorum sonra tarçinlarla beraber blendira atiyorum bunla Gargara yapiyorum içine yarim limonun suyunu taze sikipta koyabilirsin sogukken |
||
![]() |
||
Holmes
![]() ![]() ![]() |
|
Çinkolu diye belirttim zaten çinkolu soruyorum
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
|
Piyasamizda agiz kokusuna uygun bir dis macunu yoktur. (Veya varsa bile ben bilmiyorum) |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Paradontaks isimli dis macunun agiz kokusu üzerine hiç bir hükmü yoktur. Siz tarifini verdiginiz dis macunu ile dislerinizi çürütüyorsunuz. Öyle tuhaf karisimlar yapmayin. Gogil'a fazla güvenmeyin. Internet bilgi çöplügüdür. Bir konu hakkinda ön bilginiz yoksa, gogilda okuduklariniz sizi savurur. Powerdent veya dentasave kullanin. Oldukça ekonomiktir ve Türk malidir. |
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam colgate macun veya tarçin nasil dis çürütecek limonu kast ediyorsaniz ben her zaman koymuyorum yarim limondanda çok az su çikiyor
|
||
![]() |
||
Holmes
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam cevapladiginiz için tesekkür ederim. splatin çinkolu oldugunu söyledigi dis macunu var sanirim çinko glukonat var içinde siz suan tedavi sirasinda hangi dis macununu veriyorsunuz? Ayrica dentiste diye uyku öncesi dis macunu var bunun hakkinda düsüncelerinizi ögrenebilir miyim
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Evet Limon yedikten sonra dis firçalamazsaniz disleriniz çürüyebilir |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Hangi dis macunu verdigimi yukarda uzun uzun yazdim tekrar yazmayayim isterseniz. Evet Zn Glukonat iyidir ama pratikte dis macununun çinkolu olmasi ile olmamasi arasinda pek bir fark göremiyorum. |
||
![]() |
||
Holmes
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam tam muayeneye gelecektim ki önümüzdeki süreçte muayene etmeyecegini dile getirmissiniz. Acaba yeniden ne zaman muayenehaneniz açilacak umarim çok uzun sürmez. Sorulara verdiginiz cevaplar içinde tesekkürler.
|
||
![]() |
||
Holmes
![]() ![]() ![]() |
|
Bu arada hocam dentiste dis macunun yorumlarinda çok etkili oldugu söylenmis içersinde xylitol var bu zararli sanirim degil mi hocam
|
||
![]() |
||
Hakan3443
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Aralik-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
|
Selam CChfz, Kronik gastritin sebebi H.Bacter Pylori. Bende seninle ayni sikinntiya sahiptim. Nefesim diski gibi kokuyordu. Ben iyilestim. Brokoli kürü ile migdedeki bu bakteriyi temizlemen gerekir. Ayrintili bilgi için açtigim konuyu inceleyebilirsin. http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2831&PID=24206#24206 |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ksilitol alkoldur. alkollerin hiç birisini pek önermiyorum. Ya ürünün içerisinde çok degerli ve zor bulunan malzemeler bulunacak ve ksilitolun varligini affettirecek ve görmezden gelecegiz veya ksilitol hiç bulunmayacak ki gönül rahatligi ile alkolsüz olarak kullanabilelim |
||
![]() |
||
Holmes
![]() ![]() ![]() |
|
http://www.dentisteturkiye.com/ Hocam buyrun ürünün içeriginde bunlar oldugu yazilmis yorumlarda çok etkili oldugu söyleniyor görüsünüzü almak istedim. Ayrica muayenehanenizle ilgili sorumu gözden kaçirdiniz sanirim hocam. Tesekkürler
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bu dis macununu her grupta bana soruyorlar. Ben burada veya baska yerde yazmistim gibi hayirliyorum ama tekrar yazayim: Probiyotik, antiseptik, antibiyotik, hos kokulu otlar, yaglar, bitkiler agiz kokusunda maske olarak kullanilir. Bunun disinda bir hükmü yoktur. Veb sayfalari satis amaçli çesitli sahte yorum veya ileri iddia, ispat edilmemis hipotezler öne sürebilir. Biz bunlara kapilmamaliyiz, onlara kanmamaliyiz, inanmamaliyiz. Arzu edenler bu ürünü kullanabilirler. Ancak bunun bir koku maskesi oldugunu , sinirli bir süre için kullanilabilecegini ve etkilerinin hem geçici hem de önceden kestirilemez oldugunu bilerek kullanmak gerekir. Gelelim ikinci sorunuza: Bu forumda ticari amaçli olarak yazismayiz, bu forumu kendime hasta bulmak için kurmadim. Zaten korona krizi sebebi ile aylardir klinigim kapali, hasta bakmiyorum. |
||
![]() |
||
Holmes
![]() ![]() ![]() |
|
Yani içindeki ksilitole ragmen maskelemek amaciyla olmasina ragmen kullanilabilir mi hocam?
|
||
![]() |
||
Cchfz
![]() ![]() ![]() |
|
Selamlar Hakan3443, senin adina gerçekten sevindim. Ben de senin gibi tüm bu doktorlara gitmeyi artik kafama koydum, pandemiden sonra insallah gidicem doktorlara. Ama koku sikayetlerimiz ayniymis madem, sende bir sey çikmamissa kontrollerde belki benim de aynidir sorunum. Önerin için tesekkür ederim, belki bende de ise yarar brokoli neden olmasin, deneyecegim ilk firsatta.
Sagolasin. ![]() |
||
![]() |
||
Marsss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kardesim gittigin hastanenin ismini ve doktorun ismini verebilir misin? Bir de antibiyotik tedavin biteli ne kadar oluyor? Sadece sana antibiyotik mi verdi bunun yaninda sinüs rinse kiti ya da burun spreyi vs vermedi mi? |
||
![]() |
||
marln
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
|
Benim 6 senedir nefes kokusu problemin var yapmadigim test kalmadi hiç birsey çikmayinca bende ugrasmayi biraktim.ama geçen gün kan gazimi aldi gastroenteroloji bölümü ve sonuçlar iyi çikmadi.kanimda karbondioksit fazlasi varmis ve diyer degerlerde bozuk çikmis.Dr dedigine göre asitlenme de olmus.murat hocam acaba kanda karbondioksit bulunmasi nefes kokusu yapar mi
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Karbon dioksit kokusuzdur. Ama buna sebep olan durum koku yapar mi bilemiyorum. |
||
![]() |
||
Melike
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Agustos-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar ben reflü hastasiyim agiz kokum hiç geçmiyor napmam lazim kafayi yiyicem ya
|
||
Mlk
|
||
![]() |
||
unfair
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Temmuz-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|
hakan bey durumunuzda bir gelisme oldu mu, yazabilir misiniz?
|
||
![]() |
||
unfair
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Temmuz-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|
merhaba, ayni sikayetlere sahibiz, siz bu problemlerin farkina erken varmissiniz, tecrübelerinizi paylasabilir misiniz? durumunuzda gelisme oldu mu?
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
http://dentisteturkiye.com/#urunler
Maskeleme yapsa bile günlük hayatta yeterli olur. Emin degilim ama ben bu macunu almistim. Evde duruyorsa tekrar deneyeyim.
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat Hoca Reflü agiz kokusu için tek basina yeterli degil midenin de kokmasi gerekir diyor. Ben gegirdigimde o gün ne yersem o yemegin kokusu gelir. Bu olay bir iki saat sürer.
Aslinda mide diski dolu oldugu için herkesin midesi kokmaz mi?.
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
|
Yok öyle degil bence çünkü kustugun zaman kesif bir asit kokusu oluyor kusmukta. Kusmugun bilirsin kendine has bir kokusu olur fakat mide asidin azsa, besinler tam sindirelemedigi ve mikroplar ölmedigi için kokusma basliyor, mayalanma (fermente) oluyor besinler ve o zaman koku oluyor. Lahanayi, salataligi düsün, tursu kurunca fermente olurlar ve bambaska bir kokuya bürünürler. Yalniz Murat hocanin dedigine biraz aklim takildi çünkü midedeki helicobacter pylori'yi kesfeden, bu mikrobu labprstuvar ortaminda üretmeyi basaran bilim adami bu mikroplari içerek kendisine de bulastirmis ve 10 gün sonra bir çok belirtiyle beraber esinin uyarmasiyla agzinin da koktugunu belirtmis, Dikkat edin kendisi degil esi uyarmis çünkü kendisi almamis kokuyu. Bununla ilgili bir baglanti da birakmistim buraya bulursam yine koyarim. Mide asidine bile son derece dayanikli bu bakteri midir virüs müdür artik her ne karin agrisiysa midede kokulu bir gaz olusmasina sebep oluyorlarmis. Yalniz isin tuhaf kismi su ki toplumun neredeyse %40 inda olan bu mikrop neden herkeste koku yapmiyor sorun bu. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bu arada diski testi buldum,
1 su barsagi ilik suyun içine 1 çorba kasigi susam döküp karistirip susamlari çignemeden yutuyorsunuz. Susamlar bagirsakta sindirilemeden diskiyla atilirmis. Eger bunu yaptiktan sonra 12 saatten önce diskida susam görürseniz bagirsaklariniz besinleri yeterince emmiyor, sindirim yapamiyor demekmis. 24 saat ve daha uzun sürede diskida susam görürseniz bu da iyi degilmis. Bagirsaklariniz tembel ve muhtemelen kabizsiniz. instagram baglantisi tikla Detaylar videonun açiklama kisminda. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |