Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: ALAHA SÜKÜR IYILESTIM GALIBA Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Ilkay
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı Ilkay Cevaplabullet Konu: ALAHA SÜKÜR IYILESTIM GALIBA
    Gönderim Zamanı: 22-Subat-2023 Saat 21:25
Merhaba.
Iyilestigimi birkaç basligin altina yazdim ama galiba ayri bir baslik açmam lazim çünkü yazdiklarimi çogu kisi görmeyip hâlâ umutsuzca paylasim yapmakta maalesef. Hatta bir tane üye intihar etmek istedigini yazmis, çok üzülüyorum yapmayin nolur....

Ben 2010'dan beri siteyi takip ediyorum ve Murat Hocamiza da muayene olmustum. Daha sonra; dislerdeki sorun, mide,kbb,dahiliye ve alternatif tip derken hepsini tek tek bir iki yilda çözdüm... Sonuç ayniydi. Hâlâ agzimda kötü tat ve koku vardi.

Hocamizin emek verip kurdugu bu forumdan gördügüm ve mantikli gelen her seyi denedim. Bademcik tasi olabilir diye ayrica doktora gittim. Aldirmak da istedim vs... Yani burda mantikli gelen her ayrintiyi denedim. Ne tas vardi ne de midemde sorun,disler de harikalar yaratiyormus zaten temizlettim yaptirdim vs. dis etlerim çok saglikliymis. Dil hariç.. Dilimdeki o tabakayi hiçbir dis doktoru uyarmadi, Murat Hocam bile...

Sorun suydu;
Ben 'mantikli gelen seyleri denemistim'
Ama bana mantikli gelmeyen sey beni iyilestirdi...

Yani bagirsak sorunum varmis. Burda birçok kisi diyet veya bagirsak sorunu ile ilgili seyler yazip çizdi. Kandida mantari, sibo vs. Gibi....

Bilime ve sagliga ters seyler oldugunu duyunca zaten bir baglanti kuramadim ve önemsememistim.. Çok büyük hata etmisim. Burada yazilan bagirsak sorununu kaale alsaydim eger 6-7 yil evvel iyilesmis olacaktim belki de.....

Aytug Altundag Hoca'yi ilk defa burda duydum ve olumsuz yorumlardan dolayi ve bagirsak olayinin bilim disi oldugunu vs vs. Ögrenince para tuzagidir ticarettir diye kulak asmamistim..

Sonra beklentisiz bir sekilde randevu aldim. Ilk 1 ay antibiyotik ve diyet seklinde uyguladim doktorun dedigini. Sonra buraya giriyordum arada zaten. Yine girmis bulundum ve umutlarim gitti. Neymis? ' antibiyotik bitince koku gelecekmis' Benim korkularim basladi. Yine koku gelecek diye ama öyle olmadi. Su an 5. Ayim bitti ve bu 5 ay içimde korku da vardi ama firsat bu firsat deyip içimdeki her seyi özgürce yasadim.. mutlulugu, hüzünü, öz güveni. Inanir misiniz bir kere bile sakiz çignemedim... Gelecek ay kontrolüm var bakalim..

Ben 41 yasima girdim. 30 yil vücudum bu kaosa alismis sekilde devam ediyor. Dolayisiyla kolay olmayacak...

Yani Aytug Hoca'ya gidip her direktifini uygulayan var mi içimizde? Gidenler birçok seyi yarim yamalak yapmis çünkü... Ben söyledigi her kurali, diyeti harfi harfine uyguladim. Dile kolay 30 yil ya. Vücut antibiyotikle her zehiri dinginliyor ve sana bosaltmak kaliyor. Bir zahmet sen de az disini sik ve yardimci ol degil mi? 30 yil ya 30 yil...

Isin özü su. Yillardir türlü yöntemler deniyoruz ve belki de bir ev parasi harcadik ama çare bulamadik... Bir tane daha deneyelim.. Bu forumda bagirsak olayi çigir açmis durumda ve bunu görün lütfen. Ben geç kaldim ama siz geç kalmayin. Beklentisiz gidin muayene olun. Bir miktar paraniz da buna gitsin ne olacak? Yillardir deniyoruz. Bir kere daha deneyin...

Özellikte tosbik üyemiz sen git dene lütfen. Çok çaba gösteriyorsun görüyorum hepsini. Bana çok dua edeceksin eminim. Sikayetlerin bana yakin gibi.

Hatta reklam saniyorsaniz aranizdan bir kisi gitsin muayene olsun ve sonucu burda paylassin ama her seyi uygulamasi lazim. Cidden çok zor. Bu 5 ay nasil geçti bir de bana sorun:(((( Tek basima bi çareydim ama basardim. Size yalvaririm siz de basarin.
Hatta para toplayabiliriz aramizda bir kisi gitsin... Yani bu kadar israr ediyorum daha ne yapayim bilmiyorum. Iyilesmek isteyen dener arkadaslar. Benden bu kadar.

IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Subat-2023 Saat 08:24
Orjinalini yazan: Ilkay

Merhaba.
Iyilestigimi birkaç basligin altina yazdim ama galiba ayri bir baslik açmam lazim çünkü yazdiklarimi çogu kisi görmeyip hâlâ umutsuzca paylasim yapmakta maalesef. Hatta bir tane üye intihar etmek istedigini yazmis, çok üzülüyorum yapmayin nolur....

Ben 2010'dan beri siteyi takip ediyorum ve Murat Hocamiza da muayene olmustum. Daha sonra; dislerdeki sorun, mide,kbb,dahiliye ve alternatif tip derken hepsini tek tek bir iki yilda çözdüm... Sonuç ayniydi. Hâlâ agzimda kötü tat ve koku vardi.

Hocamizin emek verip kurdugu bu forumdan gördügüm ve mantikli gelen her seyi denedim. Bademcik tasi olabilir diye ayrica doktora gittim. Aldirmak da istedim vs... Yani burda mantikli gelen her ayrintiyi denedim. Ne tas vardi ne de midemde sorun,disler de harikalar yaratiyormus zaten temizlettim yaptirdim vs. dis etlerim çok saglikliymis. Dil hariç.. Dilimdeki o tabakayi hiçbir dis doktoru uyarmadi, Murat Hocam bile...

Sorun suydu;
Ben 'mantikli gelen seyleri denemistim'
Ama bana mantikli gelmeyen sey beni iyilestirdi...

Yani bagirsak sorunum varmis. Burda birçok kisi diyet veya bagirsak sorunu ile ilgili seyler yazip çizdi. Kandida mantari, sibo vs. Gibi....

Bilime ve sagliga ters seyler oldugunu duyunca zaten bir baglanti kuramadim ve önemsememistim.. Çok büyük hata etmisim. Burada yazilan bagirsak sorununu kaale alsaydim eger 6-7 yil evvel iyilesmis olacaktim belki de.....

Aytug Altundag Hoca'yi ilk defa burda duydum ve olumsuz yorumlardan dolayi ve bagirsak olayinin bilim disi oldugunu vs vs. Ögrenince para tuzagidir ticarettir diye kulak asmamistim..

Sonra beklentisiz bir sekilde randevu aldim. Ilk 1 ay antibiyotik ve diyet seklinde uyguladim doktorun dedigini. Sonra buraya giriyordum arada zaten. Yine girmis bulundum ve umutlarim gitti. Neymis? ' antibiyotik bitince koku gelecekmis' Benim korkularim basladi. Yine koku gelecek diye ama öyle olmadi. Su an 5. Ayim bitti ve bu 5 ay içimde korku da vardi ama firsat bu firsat deyip içimdeki her seyi özgürce yasadim.. mutlulugu, hüzünü, öz güveni. Inanir misiniz bir kere bile sakiz çignemedim... Gelecek ay kontrolüm var bakalim..

Ben 41 yasima girdim. 30 yil vücudum bu kaosa alismis sekilde devam ediyor. Dolayisiyla kolay olmayacak...

Yani Aytug Hoca'ya gidip her direktifini uygulayan var mi içimizde? Gidenler birçok seyi yarim yamalak yapmis çünkü... Ben söyledigi her kurali, diyeti harfi harfine uyguladim. Dile kolay 30 yil ya. Vücut antibiyotikle her zehiri dinginliyor ve sana bosaltmak kaliyor. Bir zahmet sen de az disini sik ve yardimci ol degil mi? 30 yil ya 30 yil...

Isin özü su. Yillardir türlü yöntemler deniyoruz ve belki de bir ev parasi harcadik ama çare bulamadik... Bir tane daha deneyelim.. Bu forumda bagirsak olayi çigir açmis durumda ve bunu görün lütfen. Ben geç kaldim ama siz geç kalmayin. Beklentisiz gidin muayene olun. Bir miktar paraniz da buna gitsin ne olacak? Yillardir deniyoruz. Bir kere daha deneyin...

Özellikte tosbik üyemiz sen git dene lütfen. Çok çaba gösteriyorsun görüyorum hepsini. Bana çok dua edeceksin eminim. Sikayetlerin bana yakin gibi.

Hatta reklam saniyorsaniz aranizdan bir kisi gitsin muayene olsun ve sonucu burda paylassin ama her seyi uygulamasi lazim. Cidden çok zor. Bu 5 ay nasil geçti bir de bana sorun:(((( Tek basima bi çareydim ama basardim. Size yalvaririm siz de basarin.
Hatta para toplayabiliriz aramizda bir kisi gitsin... Yani bu kadar israr ediyorum daha ne yapayim bilmiyorum. Iyilesmek isteyen dener arkadaslar. Benden bu kadar.

Kurtulmana çok sevindim inan.

Ben de sorunun bagirsak kaynakli oldugunu düsünüyorum çünkü benim bagirsaklarim kendimi bildim bileli hep sorunluydu.

Geleneksel tipta bile dilden hastalik teshisi yapilirken dile bakiyorlar ve dilin orta arka kisimlardaki pasin mide bagirsak hastaligindan kaynaklandigini binlerce yildir söylüyor adamlar.

Daha önce video baglantisini da atmistim buraya. Dr hanim sibo (ince bagirsakta olmamasi gereken bakterilerin asiri üremesi) hastaligi agiz kokusu yapar dedi.

Bagirsak florasi bozuk insanlarin yedikleri içtikleri tam olarak ögütülemiyor ve ortaya yari ögütülmüs, tam sindirilememis, kokusmus, çürümüs, igrenç bir diski meydana geliyor ve bunun yaydigi igrenç koku bir sekilde bagirsak duvarlarindan emilip (geçirgen bagirsak sendromu) ordan kana karisiyor ve kan araciligiyla akcigerler vs o kokudan nasibini aliyor ama dilin sirtinda nasil koku yapiyor orasini anlayamiyorum bir türlü.

Dilini birak firçalamayi çamasir suyuyla da silsen o koku asla tamamen sifirlanmiyor. Bakteriler de o hizda üretip koku yapamayacagina göre bu kokunun asil kaynagi baska bir yer.

Yani çok afedersiniz ama çinkolu agiz suyunu, dis macununu, karbonatli suyu boka döksen o bile kokmayi birakir fakat agzimiz sürekli koku üretmeye devam ediyor.

Bu bakteriler bir tek bizde koku üretiyor olamaz. 2-3 günde bir firçalayanlarda neden koku olmuyor sorusunun cevabini tip veremiyor.

Murat hoca alkol içenin agiz kokusundan kurtulma imkani yoktur diyor ama sürekli içip de agzi zerre kokmayan tanidiklarim var.

Kisacasi ben de kokunun çogumuzda mide bagirsak kaynakli (özellikle bagirsak) kaynakli oldugunu düsünüyorum.

Kokunun %70'i bagirsaktan %30'u dil sirtindan geliyor. Dilini temizleyince koku tamamen sifirlanmadigi için demek ki asil sebep dilde degil. Oraya bi sekilde bi yerlerden koku geliyor.

IP
siyah06
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı siyah06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mart-2023 Saat 09:34
Ilkay bey bu süreçteki diyetiniz nasil bir diyetti? Nelerden feragat ettiniz? Hangi ilaçlari kullandiniz ve ne kadar süreli kullandiniz? Bu süreci bizimle elinizden geldigi kadariyla eksiksiz paylasir misiniz?
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2023 Saat 00:53
Süt ve süt ürünleri kesinlikle yasak, makarna tarzi karbonhidratlar ekmek vs, mayali ürünler, paketlenmis hazir gidalar, yanlis hatirlamiyorsam sekerli seylerde yasakti(15 gün tedavi süresince)Bu süreçte mide koruyucu ve 2 farkli antbiyotik, probiotik, bir dil mantari önleyici surup, disçilerin genelde verdigi gargara, dil firçasi macunu vs… benim baya oldu çok net olmamakla birlikte hatirladiklarim bunlar. Kendi tedavim için konusuyorum ben o süreçte ve sonrasinda koku açisindan rahatladim ve dil temizleme ile bilinçlendim fakat. Ilaçlarin yan etkilerini yasadigimi düsünüyorum. O süreçte ve sonrasinda vücuduma agir geldigini düsündum( bunlar yasadiklarim sizi etkilemek için yazmiyorum herkesin bünyesi farklidir ) bana kesin çözüm olmadi ama bir baskasi belki tamamen kurtulur. Ama genel olarak tüm neden olabilecek hastaliklara yönelik ilaç kullaniyorsunuz bu süreçte ve gerçekten kolay degilmis simdi bakiyorum ve henüz küçüktüm simdiki aklim olsa sifami ararken bukadar bedenimi yormazdim. Bir de ilk gittiginizde tahta birseyle ( ismini hatirlayamadim) dil temizligi yapiyor dr bey.
IP
Ilkay
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 11
Alıntı Ilkay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2023 Saat 23:17
Tekrar merhaba. Artik yazmak istemiyordum ama yine dayanamadim. Çünkü suradan 1 kisi bile benim vesilemle iyilesse çok mutlu olcam. Benim yasadigim mutlulugu sizlerin de yasamasini çok istiyorum. Hatta googledan girenler de görüyor onlara da belki yardimim olur diye yazmak istedim. 6. Ayim doldu galiba geçen gün kontrole gittim yine. Ve degerlerimin biri sifirlanmisti. Digerleri de çok çok düsüktü. O da kahve ve arada kaçamak börek çörek yedigim için olsa gerek...... doktor yine probiyotik verdi sadece ve diyete yine devam et dedi. Sahane gidiyorsun dedi. Içeri girince 6 aylik bebek gibiyim hocam dedim. Yeniden dogmusum sanki.
Sirada beklerden 25 yasinda güzel bi kiz ile tanistim. Elindeki test sonucundan anladim ki ayni sorundan dolayi burdaydik. Geçmis olsun dedim ve konuya girdim
Kiz danimarkadan gelmis. Daha dogrusu d ile baslayan bi ülkeydi aklimda bu kaldi. Ona da baska doktor aytug hocayi tavsiye etmis. Buradan otel tutup gelip gidiyormus. Onun da 5. Ayi falanmis ama test sonucuna baktim hala 25 ti. Yani yüksekti. Ilaçlari kullanmis fakat ekmek yiyormus hala:) onu sikistirdim lütfen dedim doktorun verdigi diyete uy. Bak ben uydum ve sonucum sifirlanmis. O da çocukluktan beri bu durumdaymis. Bayagi bi sohbet ettik. Kendi yaptigim glutensiz ekmek tariflerini falan verdim. Yani her sey doktorda ve ilaçlarda bitmiyo. Bizim de çaba göstermemiz lazim. Evet bu diyet çok zor ama bakin 6 ayda yeniden dogmus gibi oldum. Degmez mi sizce?
Kaderarkadaslar arkadasin dedigini ben de yasadim. Ilaçlardan bazilari çok asiri yan etki yapti ama ben hemen doktoru aradim. Onu birak sunu kullan falan dedi yani iletisim halinde bi sekilde basardik.
Tosbik arkadasin dedigi gibi, ben çinkolu ürünleri yillar evvel alip denemistim. Hiç ise yaramamisti ama su an yine aldim ve kullaniyorum. Inanir misiniz sabah dil jeli ve gargarayi kullaniyorum aksama kadar onun tadi gitmiyor ne yersem yiyim... hatta son kontrole onlari kullanip gittim.

Bir çogumuzun sebebi bagirsak ama bagirsak olmasa da Aytug hoca komple muayene ettigi için sorun neredeyse oraya yöneliyor. Mesela su an benim sinüzite yönelti. Birde ilaçlar ve diyettte agir gelen durumlar olursa arayin sorun. Rahatsiz edin:)
Ben daha ne yapayim size. Yalvardim da her seyde yaptim. Her yere gittiniz eliniz bos döndünüz biliyorum. Çünkü ayni seyleri ben kat kat yasadim:((( sizlere bir umut olmak istiyorum. Lütfen son bir kez deneyin. Saçma sapan sorular ve yorumlar yapmayin. Gidin kendiniz deneyin. Ben 5 saatlik yola gidiyorum bunun için. Hiç bir mazeret yapmayin lütfen. Bu sondu artik genelden yazmayacagim. Özel mesajlara bakmak için arada sirada girerim sadece. Saglicakla kalin.

IP
sifa_95
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 8
Alıntı sifa_95 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2023 Saat 14:32
Merhaba. 10 yildir bu platformdayim, uzun zamandir girmedigim için yeni üyelik aldim.

Uzun süren arastirmalarim sonucunda kendi adima sorunun bagirsakta oldugunu anladim. Bu dogrultuda bahsettiginiz beslenme biçimlerini uyguladim. Karbonhidratsiz, sütsüz ve sekersiz ve bazen histaminsiz vs. Bunlari asamali olarak su sekilde yaptim;

1) Sadece beslenme biçimimi degistirdim ve 1 sene boyunca diyeti asla bozmadim. Koku ve dildeki pas geçmedi. Ancak bagirsak sorunlarimdan, egzamalarimdan ve daha birçok hastaligimdan kurtuldum. Bu diyeti, bir hayat tarzi olarak görüp hayatim boyunca böyle beslenmeye karar verdim. Ayrica bu süreçte vitaminler, mineraller damardan c vitaminleri vs her türlü dis takviyeyi kullandim. Probiyotikler hariç.

2) Diyet+ probiyotik denedim. Yine ise yaramadi. Koku ve dildeki pas gitmedi.

3) Diyet + antibiyotik + probiyotik denedim. Ve evet koku sifirlandi, dilim kendiliginden pembe oldu. Buradaki püf nokta su; eger diliniz kendiliginden pembeye dönerse evet sorun bagirsaktadir ve koku sifirlanmistir.

Bu süreçte 10 gün antibiyotik kullandim, antibiyotik kulanirken probiyotik kullanilmiyor. Hemen ardindan probiyotiklere basladim, dilimin pembe oldugu zaman dilimi de probiyotik kullanmaya basladiktan sonra gerçeklesti. Yani antibiyotik kullanirken koku zaten gidiyor ama sari pas tabakasi gitmiyordu. Probiyotikle birkaç günde pas tabakasi sifirlaniyor ve gerçek anlamda diliniz pembeye dönüyor. Ve koku tamamen gidiyor, sogan yeseniz bile sadece sogan kokuyorsunuz o yogun diski kokusu asla olmuyor.

Sonuçta; bu süreci iki kere geçirdim. Çünkü probiyotik kullanmaya basladiktan sonra geçti evet ama bir ay sonra geri geldi hem pas hem koku. Bu arada beslenme ayni sekilde devam probiyotikte devam.. Sonra acaba probiyotik yetersiz mi kaliyor dedim yurt disindan VSL getirttim. Onu kullandigimda da birkaç hafta geçti sonra geri geldi. Ve bakis açimi probiyotiklere çevirdim. Ama hangi kombinasyonu kullanacaktim, bilmiyordum.

Sonra baska bir doktora daha gittim, yine antibiyotik ardindan probiyotik kombinasyonu kullandim. Yine geçti ama sonra geri geldi. Ve bu arada sunu gözlemledim. Seker yiyince bu meyve de olsa evet geri geliyordu. Karbonhidrati abarttigimda evet geri geliyordu. Bu karbonhidrat kinoa ve yulaf gibi saglikli bir karbonhidrat olsa bile.. ama ömür boyu sadece sebze ve etle beslenmek mümkün degil. Hayat sartlari malum.

Bir dönem probiyotikleri biraktim ve fermente gidalardan probiyotik almaya karar verdim. Ve evet bingo yine geçti. Mesela fermente lahana tursusu yedigimde koku sifirlaniyordu. Bir süre buna devam ettim ancak yine ve yeniden geri geliyordu. Sanirim patojenleri yenecek düzeyde probiyotik asilamak mümkün olmuyordu. Bu arada bu sirada antibiyotik kullanmiyorum sadece lahana tursusuyla koku geçiyordu.

Bu süreçlerde buraya girip yazmadim, sonuca baglayamadigim için. Fikir alisverisi yapabiliriz diye yaziyorum. Flora testi yaptirmayi düsündüm sonra. Bagirsaklarda hangi patojenler agirlikta ve benim bunlari normal düzeye indirmek için hangi probiyotikleri kullanmam lazim. Ve hangi probiyotikler var bagirsaklarimizda hangileri eksik vs. Bir süredir bunu düsünüyorum ama yaptirmadim. Aranizda yaptiran var mi merak ediyorum? Bir de flora nakli çok mantikli gelmesine ragmen senelerdir henüz sonuçlari netlesmedigi ve bilimsel çalismalar yetersiz kaldigi için cesaret edemiyorum.

Benim deneyimlerim bu sekilde.

IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2023 Saat 15:05
Orjinalini yazan: sifa_95

Merhaba. 10 yildir bu platformdayim, uzun zamandir girmedigim için yeni üyelik aldim.

Uzun süren arastirmalarim sonucunda kendi adima sorunun bagirsakta oldugunu anladim. Bu dogrultuda bahsettiginiz beslenme biçimlerini uyguladim. Karbonhidratsiz, sütsüz ve sekersiz ve bazen histaminsiz vs. Bunlari asamali olarak su sekilde yaptim;

1) Sadece beslenme biçimimi degistirdim ve 1 sene boyunca diyeti asla bozmadim. Koku ve dildeki pas geçmedi. Ancak bagirsak sorunlarimdan, egzamalarimdan ve daha birçok hastaligimdan kurtuldum. Bu diyeti, bir hayat tarzi olarak görüp hayatim boyunca böyle beslenmeye karar verdim. Ayrica bu süreçte vitaminler, mineraller damardan c vitaminleri vs her türlü dis takviyeyi kullandim. Probiyotikler hariç.

2) Diyet+ probiyotik denedim. Yine ise yaramadi. Koku ve dildeki pas gitmedi.

3) Diyet + antibiyotik + probiyotik denedim. Ve evet koku sifirlandi, dilim kendiliginden pembe oldu. Buradaki püf nokta su; eger diliniz kendiliginden pembeye dönerse evet sorun bagirsaktadir ve koku sifirlanmistir.

Bu süreçte 10 gün antibiyotik kullandim, antibiyotik kulanirken probiyotik kullanilmiyor. Hemen ardindan probiyotiklere basladim, dilimin pembe oldugu zaman dilimi de probiyotik kullanmaya basladiktan sonra gerçeklesti. Yani antibiyotik kullanirken koku zaten gidiyor ama sari pas tabakasi gitmiyordu. Probiyotikle birkaç günde pas tabakasi sifirlaniyor ve gerçek anlamda diliniz pembeye dönüyor. Ve koku tamamen gidiyor, sogan yeseniz bile sadece sogan kokuyorsunuz o yogun diski kokusu asla olmuyor.

Sonuçta; bu süreci iki kere geçirdim. Çünkü probiyotik kullanmaya basladiktan sonra geçti evet ama bir ay sonra geri geldi hem pas hem koku. Bu arada beslenme ayni sekilde devam probiyotikte devam.. Sonra acaba probiyotik yetersiz mi kaliyor dedim yurt disindan VSL getirttim. Onu kullandigimda da birkaç hafta geçti sonra geri geldi. Ve bakis açimi probiyotiklere çevirdim. Ama hangi kombinasyonu kullanacaktim, bilmiyordum.

Sonra baska bir doktora daha gittim, yine antibiyotik ardindan probiyotik kombinasyonu kullandim. Yine geçti ama sonra geri geldi. Ve bu arada sunu gözlemledim. Seker yiyince bu meyve de olsa evet geri geliyordu. Karbonhidrati abarttigimda evet geri geliyordu. Bu karbonhidrat kinoa ve yulaf gibi saglikli bir karbonhidrat olsa bile.. ama ömür boyu sadece sebze ve etle beslenmek mümkün degil. Hayat sartlari malum.

Bir dönem probiyotikleri biraktim ve fermente gidalardan probiyotik almaya karar verdim. Ve evet bingo yine geçti. Mesela fermente lahana tursusu yedigimde koku sifirlaniyordu. Bir süre buna devam ettim ancak yine ve yeniden geri geliyordu. Sanirim patojenleri yenecek düzeyde probiyotik asilamak mümkün olmuyordu. Bu arada bu sirada antibiyotik kullanmiyorum sadece lahana tursusuyla koku geçiyordu.

Bu süreçlerde buraya girip yazmadim, sonuca baglayamadigim için. Fikir alisverisi yapabiliriz diye yaziyorum. Flora testi yaptirmayi düsündüm sonra. Bagirsaklarda hangi patojenler agirlikta ve benim bunlari normal düzeye indirmek için hangi probiyotikleri kullanmam lazim. Ve hangi probiyotikler var bagirsaklarimizda hangileri eksik vs. Bir süredir bunu düsünüyorum ama yaptirmadim. Aranizda yaptiran var mi merak ediyorum? Bir de flora nakli çok mantikli gelmesine ragmen senelerdir henüz sonuçlari netlesmedigi ve bilimsel çalismalar yetersiz kaldigi için cesaret edemiyorum.

Benim deneyimlerim bu sekilde.

Sifa_95 ben de sana katiliyorum @Ilkay da sorunun bagirsaklarda oldugunu düsünüyor ve @Diloy da.

Muhtemelen içtigimiz antibiyotikler bagirsak floramizi mahvetti ve bir türlü toparlanamiyor.

Burda sordum ama cevap alamadim, su anda kapali olan eksisözlük'te okumustum. Adamin birine tenis maçinda tanistigi bir doktor söylemis, eger antibiyotik kullanimi sonrasi bagirsak düzenin bozulduysa "Reflor" kullan diye. O da kullanmis ve düzelmis, ishal, gaz, sanci her sey varmis onda.

Bu refloru arastirdim ben, sizler de arastirin, bu bir ilaç degil, reçeteli satiliyor ama tropik bir bitkiden elde edilen bir özsu bu. Içince bagirsaklari onariyor, probiyotik etkisi gösteriyormumus, bu bitkinin yetistigi yerdeki yerlilerden ögrenmis bunu kesfeden doktor bunu.

Ben bunu alip kullansam iyilesecekmis gibi hissediyorum ama ya iyilesmezsem, simdilik son umudum bu diye de almiyorum. :)

IP
sifa_95
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı sifa_95 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2023 Saat 15:30
Tospik,

Antibiyotiklerin florami mahvettigini düsünmüyorum çünkü hemen ardindan ve uzun süre yogun bir sekilde probiyotik kullandim. Bence antibiyotik sart. Öncelikle patojenlerin yüksek miktarda ölümü sart. Antibiyotik kullanmaddan ne probiyotik ne de prebiyotik ise yarar.

Mesela önceden de tursu yiyordum ben neden koku geçmiyordu? Ama simdi geçiyor. Çünkü patojenleri yüksek miktarda öldürdüm ve yerini probiyotikle doldurdum. Bu arada su anda eskisi gibi asla degilim. Probiyotik kombinasyonlariyal günümü kurtarabiliyorum.

Örnegin, bir süre pancar kvass içiyorum bir süre lahana tursusu yiyorum bazen tursu suyu içiyorum. BBunlar endüstriyel degil bu arada ev yapimi. Bu sekilde kokuyu kontrol altina alabiliyorum. Bunun nedeni bir dönem antibiyotik ve ardindan probiyotik kullanmis olmam.

Ve ekstra prebiyotikler de çok ise yariyor ben de su anda. Örnegin, bitter çikolata. Yüzde yüz bitter olmasi lazim ama. Çok aci bir tadi var ama kokuyu baskiliyor. Seyahatlerimde ve önemli toplantilarimda vazgeçilmezim. Örnegin, sogan. Bu da bir prebiyotik. Ve inanmayacaksiniz ama sogan yedigimde agzim kötü kokmak yerine sogan kokuyor ve o aksam hiç kötü koku gelmiyor. Yani benim floram su anda bayagi iyi bence. Sadece son rötuslar kaldi. Ama tam olarak bunu nasil yapacagimi hangi probiyotikle bunu yapacagimi bilemiyorum.

Ayrica eksi mayali glutensiz bir ekmek yedigim de de koku sifirlaniyor. Önceden asla olmuyordu bu, neden simdi? Çünkü floram toparladi. Ama bunlarin hepsini uzun süre tüketince etkisi gidiyor, sorun burada. Ben de dönüsümlü kullaniyorum. Bazen tursu baze kombu çayi bazen pancar kvass bazen sekersiz bitter çikolata vs.. Bu ürede bol yesillikle yine prebiyotik destek vs.

Bir de su anda kokuyu kontrol altina alabiliyorum ama sari pas tabakasi tam olarak gitmiyor. Bu yüzden de son noktayi koyamiyorum bu ise. Mühim olan o sari pas tabakasinin kendiliginden pembeye dönmesi. O zaman tam olarak kurtuldum diyebilirim. Su anda sadece kontrol altina alabiliyorum, diyorum.
IP
sifa_95
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı sifa_95 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2023 Saat 15:36
Benim çözümüm, dogru probiyotik kombinasyonuyla ömür boyu bu kokudan kurtulabiliriz. Bence kullandigim fermente ürünlerde bazi probiyotikler baskin geliyor ve bagirsaklara sadece onu yüklüyorum. Ardindan diger probiyotikleri yükleyemedigim için dengesizlik oluyor yine ve sari pas tabakasi tamamen gitmiyor. Dogru probiyotik ve ardindan onlari beslemek için prebiyotiklerle bu isin çözülecegine inaniyorum.

Ancak flora testininin güvenirliligi de kafami karistiriyor. Ayrica o testi dogru yorumlayacak bir de doktor gerekli. Henüz bunu bulamadim. Yoksa ben gittigim yolun dogru oldugunu defalarca tecrübe ettim.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2023 Saat 19:49
Antibiyotikle kesiliyor bir süre sonra yeniden basliyorsa muhtemeldir ki sibo denen hastaliktir. Kalin bagirsak olsa orasi kendini çabuk toparliyor ama söz konusu olan ince bagirsak ise durum zorlasiyor.
IP
sifa_95
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı sifa_95 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2023 Saat 21:05
Ben SIBO oldugunu düsünmüyorum. Ben de hiçbir belirtisi yok. Bir süre düsük fodmap yapmistim zaten. Simdide fermente ürünleri saymazsak düsük fodmap besleniyorum.

Bir de sibo'da bazi besinler rahatsiz eder. Sogan gibi kükürtlü gidalar mesela, karin agrisi yapar.. Ishal veya kabizlik gibi sorunlar mutlaka vardir. Bunlar zaten en seçiçi belirtileri. Bilemiyorum, nefes testi yaptirmak gerek tabi ama dedigim gibi önce belirtilerinden en az ikisini tasimak gerekiyor sanki.
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mart-2023 Saat 02:21
Ilkay sizin için gerçekten sevindim fakat ben (kendi adima konusayim) hastaligin , kokunun nedeninin kesin bulunmadan ihtimaller dahilinde kullandigim bu kadar ilaç için pismanim. Simdiki aklim olsa ( ki su an bu arayistayim) kesin nedeninin bulunup bir tedaviye baslanmasi noktasinda dikkat etmek olurdu. Murat hocamin bu konu hakkindaki yorumlarini çok merak ediyorum aslinda. Kendisi böyle bir tedaviye nasil bakar? Ben arkadaslarima ufak ta olsa yanlis bir yönlendirme yapmak asla istemem. Bu benim yasadiklarim ve herkesin tabiki tedavisi farkli sonuç verir. Beni okurken sadece daha genis düsünün diye yaziyorum. Birseyi yapin veya yapmayin diye degil. Yanlis anlasilmak istemem
IP
sifa_95
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı sifa_95 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mart-2023 Saat 19:08
Kaderarkadaslar,

Haklisin ancak kesin tedavi diye bir sey yok. Deneme yanilma yoluyla gidiyoruz senelerdir. Insanlar durduk yere bademcik ameliyati, konka operasyonu vs gbi birçok yöntem deniyor. Asla sonuçlarin sana olumlu veya olumsuz getirecegi seyleri bilemezsin.

Mesela flora nakli. Çok mantikli geliyor bana, ancak belki benim bagisikligim jabul etmeyecek, bunu bilemem. Bunu doktor da bilemez büyük ihtimalle. Klinik arastirmalar yetersiz çünkü.

Bu yüzden üzülme, pisman olma. Hepimiz bir umut nidazollar, flagyler kullandik hele o h.pylori için üçlü antibiyotik setleri.. hepimiz kullandik. Ama bunlar dogruya giden yolda yaptigimiz yanlislardi. Ve bize çok sey ögretti.

Ben kullandigim bagirsak antibiyotikleriyle sorunun orada oldugunu anladim artik mesela. Yol katettim bence. Sadece probiyotik kismini çözemedim henüz.. Her yanlis, dogruya giden bir adimdir.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mart-2023 Saat 19:54
Sifa_95 hangi antibiyotikleri kullandin? Bir de bu olayi doktoruna sordun mu? Neden antibiyotikleri birakinca tekrar hortluyor diye? Adamlar bunun egitimini almis deneme yanilmayla yillarca bununla ugrasacagina git bi anlatsana derdini.
IP
sifa_95
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı sifa_95 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mart-2023 Saat 22:51
Bir dönem trimoks ve biteral; bir dönem colidur ve mikostatin kullandim. Ikisinde de sifirlandi, sonraki dönemde de sifirlandi.

Tospik, sordugun sorunun umarim ne kadar yetersiz oldugunun farkindasindir. Tabi ki de sordum:) Deneme yanilma olayini yanlis anlamissin. Kafama göre antibiyotik kullanmadidm bunlarin hepsi doktor kontrolündeydi tabi ki de.. Ama hepsi geçecegini söyledigi için kullandik. Ve bu süre de kullandigimiz antibiyotiklerin ana kaynaginin anaerobik bakteriler oldugunu anladik. En azindan ben bunu çikardim. Yani bu bakterilere etki edden herhangi bir antibiyotik kullandigimda da koku sifirlaniyordu. Sorun bunlarin ben de asiri olmasi.

Antibiyotikten sonra baslamasinin nedeni çok basit:)sormadan kendin bile cevaplarsin. bakterileri antibiyotikle öldürüyorsun ancak bunlar sporlu bakteriler yani uygun kosullarda tekrar çogaliyorlar. Pastörize bir sütteki bakterilerin uygun ortamda çogalip ürünü bozmasi gibi.. Antibiyotik, tam bir sterilizasyon saglamiyor yani..

Bu nedenle tekrar çogaliyor. Ancak antibiyotikten hemen sonra probiyotik yüklemesi yaparsan iste koku sifirlanmaya devam ediyor. yani antibiyotik bitti koku hemen baslamiyor probiyotik kullanirsan.. ama dogru probiyotik kombinasyonunu bulamadigimiz için hala sorun yasiyoruzz..

Ve elbette bunu da sordum doktorlara, hem de nicelerine.. ama hiçbiri yorum yapamiyor, bir doktordan flora testini ögrendim onunla çözeriz dedi ama sonra arastirmak için bekletiyorum su anda.. anladin umarim..

Ayrica doktorlarin hiçbiri sana detayli açiklama yapmaz. sen kendin arastirarak ögrenirsin, türkiye'de kural budur :)
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2023 Saat 00:33
Sifa sende haklisin tabiki. Bana saçma gelen, sorgulatan seyler var ve bunlari daha fazla uzatmicam. Herkessin sifasini bulmasi dilegiyle
IP
Xx1xX
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı Xx1xX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2023 Saat 14:54
Arkadaslar öncelikle merhaba
Bende yaklasik dört ay önce dislerimin belirli bir bölgesinden gelen tuza benzer bir tat vardi ve sigara yaktigim andan itibaren çok kötü bir koku olusturuyordu veya hep vardi ben sigara kullandigim zaman hissediyordum bilmiyorum buna nazaran doktora gittigimde gözle görülür birley olmadigini söylediler fakat ben baska bir doktor denemeyi tercih ettim ve oda bisey olmadigini söyledi sonra baska doktorlar vs. Sonra geniz akintisi basladi sinüzitten dolayi burun tikanikligi eslik etti buna birde ne zaman meydana geldigini farketmedigim dil pasi. Dil pasi olmadigi zamanlarda dil temizligini düzenli yapan biriydim ben. Ve sinüzite bagli olarak konusmadigim zamanda koku vardi.5 kutu antibiyotik bitirdim sinüzit tedavisi için ve sadece orta seviyelere indi geniz akintisi sabahlari uyandigimda burnum akiyo. Fakat koku olayini sadece sigara yaktigimda hissediyorum ben aksi taktirde bisey yok suan. Birde dil pasi ve dislerimin belirli bölgesinden gelen tat var. Böyle bir durum basina gelen olduysa izledigi yollari benimle paylasirsa çok sevinirim arkadaslar herkese Allah sifa versin
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2023 Saat 14:10
Orjinalini yazan: sifa_95

Bir dönem trimoks ve biteral; bir dönem colidur ve mikostatin kullandim. Ikisinde de sifirlandi, sonraki dönemde de sifirlandi.

Tospik, sordugun sorunun umarim ne kadar yetersiz oldugunun farkindasindir. Tabi ki de sordum:) Deneme yanilma olayini yanlis anlamissin. Kafama göre antibiyotik kullanmadidm bunlarin hepsi doktor kontrolündeydi tabi ki de.. Ama hepsi geçecegini söyledigi için kullandik. Ve bu süre de kullandigimiz antibiyotiklerin ana kaynaginin anaerobik bakteriler oldugunu anladik. En azindan ben bunu çikardim. Yani bu bakterilere etki edden herhangi bir antibiyotik kullandigimda da koku sifirlaniyordu. Sorun bunlarin ben de asiri olmasi.

Antibiyotikten sonra baslamasinin nedeni çok basit:)sormadan kendin bile cevaplarsin. bakterileri antibiyotikle öldürüyorsun ancak bunlar sporlu bakteriler yani uygun kosullarda tekrar çogaliyorlar. Pastörize bir sütteki bakterilerin uygun ortamda çogalip ürünü bozmasi gibi.. Antibiyotik, tam bir sterilizasyon saglamiyor yani..

Bu nedenle tekrar çogaliyor. Ancak antibiyotikten hemen sonra probiyotik yüklemesi yaparsan iste koku sifirlanmaya devam ediyor. yani antibiyotik bitti koku hemen baslamiyor probiyotik kullanirsan.. ama dogru probiyotik kombinasyonunu bulamadigimiz için hala sorun yasiyoruzz..

Ve elbette bunu da sordum doktorlara, hem de nicelerine.. ama hiçbiri yorum yapamiyor, bir doktordan flora testini ögrendim onunla çözeriz dedi ama sonra arastirmak için bekletiyorum su anda.. anladin umarim..

Ayrica doktorlarin hiçbiri sana detayli açiklama yapmaz. sen kendin arastirarak ögrenirsin, türkiye'de kural budur :)

Disbiyozis deniyormus bu bagirsak hastaligina ve belirtileri arasinda "geçmeyen agiz kokusu" yaziyor.

tikla

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu