|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2012 Saat 20:30 |
Baska kokularin uzantisi olan agiz kokusu Tip 4 olabilir.
Böyle kokular eforlu durumlarda, fiziksel egzersizlerde (merdiven çikma, kosu yapma), soluk soluga kalindigi zaman azalmaz. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Aynen hocam benimde spor yapinca, efor sarf-edince azalma gibi bir durum meydana gelmiyor. Bir sey sorayim; sogan yedigim zaman yaklasik 12 saatten fazla kokusu hissedilebilir kaliyor. Dilimi firçaliyorum geçmiyor gargara yapiyorum geçmiyor... Bu mideden kaynakli bir durum olabilir mi? Yada tip 2 olarak bu durumu açiklayabilir miyiz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
![]() Geçmiyor çünkü soganda bulunan thiopropanal S-oxide C3H6OS isimli madde dekompoze olarak 1-propanal, C2H5CHO, 1-propanethiol, C3H7SH2, seklinde kan gazi olarak kanimiza geçer. Sogan yiyen bnirisinin nefesindeki gazlar grafikte görülüyor. Alkollere dikkat ediniz. Sagda ise kükürtlü gazlar var. Akciger bu gazlari yakalar ve nefese atar. Yani sogan kokusu tip 4 tür. Efor ile geçmez. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
hocam efor konusu baska bir durum da, benim merak ettigim çevremdeki insanlar sogan yedikten sonra dislerini firçaliyorlar ve o koku geçiyor. Ben yanlarindayim hissedilmiyor bile... Yarim saatte, en geç bir saatte geçiyor. Ben yiyorum ardindan dislerimi firçaliyorum, aradan 12 saat geçiyor hatta daha fazla hala o kokuyu hissediyorum! ve insanlar agzimin koktugunu söylüyorlar! Yazinizdan ve grafikten de bir sey anladigimi söyleyemeyecegim. Hani bu gazlar sadece bize mi isliyor anlamadim?
|
|
![]() |
|
Belinda
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2020 Konum: Nigde Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
![]() ![]() ![]() |
Cunku saglikli bi insan fazla derecede tükürük salgilar ve o da agzi yikar bizde agiz kurulugu var dilimizin yuzeyi püruzsuz deil tuylenmeler tutuo yani agzimiz kndi kendini yikamio
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |