|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Bende brokoli kürü ne yaziki hic fayda etmedi.23 gün uyguladim ama fark göremedim.benim sorunum baska demeki
|
|
![]() |
|
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Efefe peki seninde mide sikayetlerin varmiydi
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Ben bi kac saat bisey yemezsem böyle 4 saatden sonra ozaman mide bulantisi ve asiri karin agrisi oluyo taki yemek yyiyene kadar.bu bende hep vardii cocuklumdan beli.bundan haric bisey yok.ama bende mide alakali agiz kokum yok cünkü murat hocam dedigi gibi: gegirirken agiz kokusu hissetmiyorsan ozaman koku mideden gelmez
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar merhaba
Mide kaynakli sorunlari olanlar muhakkak ‘mide asiti azligi’ sorununu arastirsin. Çok fazla insanda olan bir sorun ve zincirleme olarak sindirim sürecini de etkileyen çok sayida probleme neden oluyor. Meyve yedigimde rahatim ama et, hamur isi yedigimde sorun oluyor diyorsaniz konu bununla ilgili olabilir . Bu sorunun yol açtigi problemlere bakin. Farkedeceksiniz. Glütensiz beslenmeyi öneriyorum. |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
effect bunun kabaca bir testi vardi tam bilgi veriyor mu emin degilim doktor tavsiyesi
1 bardak suya yarim cay kasigi karbonat sabah kalkar kalmaz icin 5 dakika icinde gegirmezseniz yada bi siskinlik olmazsa midede mide asidiniz azdir mantigi basit aslinda mide asidik karbonat bazik birlesince gaz oluyo |
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Mide asidi azligi testini evde yapmak istersiniz internetten sodyum bikarbonat testi olarak arama yapabilirsiniz, bir diger yoluda pancar yemektir, eger çig pancar tükettiginizde idrariniz kirmizi renk oluyorsa mide asidiniz az demektir, ne kadar sari tonlarinda olursa asit o kadar normal seviyede demektir. Doktorlar mide asidini ölçmeden herkese anti asit reçete edebiliyorlar, bana yaramamisti mesela sindirim sistemi sikayetlerimi daha da artirmisti, ne zamanki bir doktor kreon adindaki sindirim enzimlerini içeren bir hap verdi o zaman rahatlamaya baslamistim. Et ve hamurisi tüketsem bile agri, siskinlik, gaz yasamiyordum.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
pancar yediginde ne renk oluyor sende
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
@effect
Size kesinlikle katiliyorum. Mide asiti azligi bir çok sindirim problemine neden oluyor.Mide asidi sandigimizdan daha güçlü ve yedigimiz besinleri çok iyi bir sekilde parçaliyor fakat az olmasi durumunda besinler parçalanamadan bagirsaklara gidiyor. Buda IBS, SIBO gibi bagirsak problemlerine yol açiyor. Mide hastaliklarinda tedavi amaçli kullandigimiz gaviscon lansor vs mide asitinin azalmasina sebebiyet veriyor. Bu yüzden olabildigince az kullanmaya çalisin. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba
Mide asitini karbonat içerek ölçme yöntemi bana pek mantikli gelmedi , ölçülebilir bir yöntem degil. Sonucu neye göre kime göre degerlendirilebilir ki. Ben de mide asit azligi belirtileri var. Tedavi yöntemi için hamur isinden uzak günde sadece 2 ögün ve sekersiz besleniyorum. Yemeklerden önce sirke alinmasi öneriliyor. Bir yemek kasigi. Soguk içeçek yemekten 2 saat önce ve 2 saat sonra içilmeyecek . Baska neler yapilabilir arastiriyorum. Bir dönem mide proton pompasi kullandim ve asit dengemi mahvetmis saniyorum. |
|
![]() |
|
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Bunlara ilaveten mide asiti azligi tedavisinde ise yarayabilecek bir kaç sey eklemek istiyorum. Belki faydasi dokunur. Lahana suyunun mide asidini oldukça arttirdigini söylüyor bir doktor. Uygulama sekli ise söyle; 15 gün boyunca aç karnina 1 çay bardagi lahana suyu içiliyor. Bir diger iyi gelebilecek uygulama yemekten yaklasik 1 saat önce zencefilli ve limonlu çay içmek. Ayrica Karbonhidrat ve protein bir arada yenmemeli çünkü proteinler parçalanmak için sindirim enzimlerine ihtiyaç duyar, karbonhidrat ise sindirim enzimlerini baskiladigi için protein sindirimini tamamlayamaz. Simdilik aktaracagim bilgiler bunlar. Saglikli günler herkese..
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
![]() ![]() ![]() |
https://youtu.be/V0MbyLE42-8
Bu arada beslenme konusunda hep sik ve az yememiz gerektigi söylenir. Burada ise tam tersi bir yaklasimda bulunulmus. Ben bu sekilde yön verecegim bundan sonra beslenmeme. Bir bakin derim. |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Güzel video cidden disbiyosiz ilgili yazi yazan beslenme plani hazirlayan doktorlar en az 3 ögün yaziyor genelde en fazla 4 gördüm bu yüzden 2 ögün beslenme herkes için uygun olmayabilir
|
|
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
evet arkadaslar pancar yedim ve idrarim kipkirmizi oldu ztn ben bi karbonat testi de yapmistim cok bi siskinlik yapmamisti midede buda mide asidimin az oldugunu gösterdi ter kokusu da mide asidinin azligi nedeniyle vucutta artan bakteri sayisiyla ilgili mide asit azligi nedenleri disbiyosize yatkinlik hasimato troidi sibo
ana neden mide asit azligi once bunun farkinda olup sonra digerlerini tedavi etmek lazim |
|
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
bunun disinda bi olay daha anlatiyim artik bundanda emin oldugum icin konusuyorum bazen buyuk abdesten ciktigimda agiz kokusu baya bi azaliyordu bugun yine oldu ve tamamen gitti nerdeyse sinus kit ve agiz bakimi yaptiktan sonra 0 landi
|
|
|
|
![]() |
|
Unuttum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar öncelikle herkesin kurtulmasini ümit ederek hepimizin nasil fiziksel duygusal sikintilar yasadigi asikar iken hiç uzatmadan konuya giriyorum. Benim hep bi mide sikintim vardi kendimi bildim bileli ve parazit kaynakli oldugunu kafama takmistim. Bu konuda Bi öneriyi degerlendirmeye karar verdim ve sonuç 10 numara 5 yildiz. Aci yavsan otu ve Pelin otunu birer tutam sicak suya demleme usulüyle koyup sabah aksam içtim. Nefes kokum aninda kesildi. Wc de de bi temizlenme oluyordu hep ishal seklinde rahatliyordum 21 gün kullanip 15 gün ara Bi 21 gün daha kullanip biraktim ve her yil bu sekilde devam etmeyi düsünüyorum. Son olarak bu karisimin igrenç bir tadi var çok aci. Ama dayanabilirseniz sonu isik. Sifa diliyorum hepimize...
|
|
![]() |
|
Guest
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
Ben bu çayi denemeyi düsünüyorum. Insallah ise yarar. |
|
![]() |
|
Guest
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
Biraz arastirdim pelin otu absinthe içki yapiminda kullaniliyormus ve ciddi bir halusinatormus. Evde kafaniza gore kullanmayin yazmislar. Siz içtim diyorsunuz bi yan etkisi oldu mu? |
|
![]() |
|
Guest
![]() ![]() ![]() |
"pek çok yerden rahatlikla satin alinabilen ancak kullanilmamasini siddetle tavsiye edecegim ottur. hastaneye bilinci kapali bir sekilde getirilen, laboratuar degerleri uçmus olan ve yakinlari ile yapilan görüsmelerde buna neden olabilecek bir sebep bulunamayan bir hasta verilen destek tedavinin sonucunda biraz toparlayip konusabilecek hale geldiginde defalarca aldigim anamnez sonucu bu duruma pelin otu çayi içerek geldigini anlayabilmistim."
Eksisozlukte söyle bir sey yazmislar. Murat hocam siz ne diyorsunuz, tehlikeli midir? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bilmiyorum. bu tür seylere fazla ragbet etmemek lazimdir |
|
![]() |
|
Unuttum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
![]() ![]() ![]() |
Açikçasi bu kismi bilmiyorum. Ben de simdilik Bi yan etkisi olmadi. Ama kimseyi de zor durumda birakmak istemiyorum. Murat hocamin da fikrini alip yorumu ona göre silmek mümkün olabilir. Tekrardan söylüyorum ben kimseyi zor durumda birakmak istemem. Murat hocam ne dersiniz? |
|
![]() |
|
Gemi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 35 |
![]() ![]() ![]() |
Benim nefesimde koku yoktu ama tükürügümdeki koku uzun zamandir çözüm bulamadigim bir konuydu. Bu kürü denedim ve geçti, çok tesekkür ederim
![]() Bir ara dis tedavilerim sebebiyle sik araliklarla antibiyotik kullanmistim, kokunun ondan sonra basladigini düsüyorum. Saglikli beslenme konusuna takinti derecesinde dikkat etsem de ( ev yapimi yogurt, kefir, tursu yemek, karbonidrati kesmek, hazir gida yememek gibi ) bir türlü geçmemisti. 3 seyin etkili oldugunu biliyorum, 1-vejeteryan besleme ( bunu sürdürmem mümkü degil ), 2-Nidazol ilaci ( bunu da sürekli kullanamam ) 3-Pharmol Z gargara ( agizda biraktigi buruk tadi sevmiyordum, ayrica yemek yiyince kokunu tekrar gelmesinden korkuyordum). Dahiliye doktoruna sikayetimi söyledim, diskidan heliko testi yapti, negatif çikti. Mide ve bagirsaklarimda bir sikayetim yok. KBB doktoru alerjik rinit oldugumu ama kokunun sebebinin bu olmayacagini söyledi. Böyle saglikli ve sürdürülebilir bir çözüm bulamadigim ve kendi içimde yasadigim bir sorundu yani. Kis mevsimi bittigi için marketlerde brokoli bulamiyorum, o yüzden sadece 10 gün yapabildim. Umarim yazin ortasinda koku tekrar geri gelmez ![]() |
|
![]() |
|
Adore
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Eylül-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Adore
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Eylül-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
Selam Sayin @Hakan3443 brokoli kürünü 3 gündür uyguluyorum. Normal miktar yemek sonra 1-2 saat sonra migdem de yanma oluyordu. Bu durum geçmeye basladi.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
chipset
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Nisan-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Herkese merhaba, daha önceden de foruma yazmistim, antibiyotik ve probiyotik takviyelerle epey rahatlamistim fakat bir süre sonra tekrar basladi maalesef, güncel olarak brokoli kürüne basladim bende, sonuç simdilik mükemmel, ilk içtigim günder beri ciddi faydasini gördüm, psikolojik olup olmadigini anlamak için biraz beklemek istedim, bugün 5. günüm, zamanla durum güncellemesi yapacagim, konuyu açan arkadasa çok tesekkür ederim, umarim mide kaynakli sorunu olan pek çok kisiye faydasi olur.
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
Ben brokoli suyunu 3 gün içtim bi fayda göremedim hatta midemde gaz yapti. Devam ettiremedim sanirim benim kokum mide kaynakli degil bogaz kaynakli
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
geniz akintin fazlaysa b6 vitamini bakir c vitamini çinko içeren yiyecekler ye günde 2 ögün ye vücuduna dinlenme firsati ver geniz akintisinin kontrolden çikmasinin nedeni vücutta parcalanamayan histamin bunlar histamin parçaliyor histamin inteloransi olarak arastir internetten ve mutlaka sinüs rinse kit al eczanelerde pahali internetten al mümkünse bu sana dis dil firçalamaktan daha çok lazim çünkü tip2 sin veya tip3 ve tip4 de vardir hepsi birden
|
|
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
daha önce de reflü ve mide fitigi ameyaliyati olmustunuz galiba, tekrarladi mi sizde fitik ve reflü ameliyati. olduktan sonra geçmedi ise koku ilginç. |
|
![]() |
|
serengil
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Nisan-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba bu forumu çok kullanamiyorum da bisey soracaktim artik hiç geri gelmedi mi koku?
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |