Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Dis Iltihabi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
BurakAnk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı BurakAnk Cevaplabullet Konu: Dis Iltihabi
    Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2014 Saat 23:20
Merhabalar ben 17 yasimdayim. Disimin yani dolgumun altinda sislik var galiba iltihap bunun için ne yapabilirim bir düsüncesi veya fikri olan var mi? Altta kirmizi serit içindeki yer dolgumun hemen yaninda
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2403
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2014 Saat 12:56
Iki çözüm :
1- 46 numarali problemli disteki amalgam dolgu sökülür, kanal tedavisi yapilir.
2- O dis (46) çekilir, çikmakta olan 20 yas disi ortodontist tarafindan tel takilarak öne kaydirilir. Arkadaki 47 ve 48 öne kayinca çekim boslugu kapatilmis olur.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2014 Saat 01:19
Dislerin ne kadar güzel ve bembeyaz. Çürük disini çok geç kaplatmissin heralde, sadece dolgu var gibi görünüyor. Arkasindaki dis de çürümeye baslamis, onu da tedavi ettir. Mümkünse kompozit dolgu yaptir, amalgam dolgu kötü görünüyor. Zamanla simsiyah olur daha da kötü görünür.

Devlette yapmayabilirler özelde fiyat arastir. Disçine de helâl olsun bu disi çekip atmak yerine dolguyla ugrasmis.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2014 Saat 07:51
Amalgam dolgular yapisindaki metal bilesikler (mesela çinko) sebebi ile agiz kokusunu giderme konusunda olumlu etkiye sahiptir.

Kompozit dolgular azilar grubuna yapildiginda sizinti ve kirilma riski tasirlar.
-M
IP
BurakAnk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı BurakAnk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2014 Saat 13:11
Tesekkür ederim yardimlariniz ve bilgileriniz için dis çektirmekten nefret ediyorum ama yinede yapacagiz malesef :D tel taktirmaktan nefret ederim. Bu arada serdar abi dislerim için yaptigin yorumada tesekkür ederim iyi günler :)
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2014 Saat 22:26
rica ederim. Murat Hoca'nin açiklama ve uyarilarina ragmen ben iki dolguyu da kullanan biri olarak kompozit dolguyu öneriyorum. Benim agzimda 2 - 6 yildir duran kompozit dolgular var. Bir sikinti yaratmadi, hafif sarardilar sadece. Amalgam dolgular resmen çürük dis gibi duruyor, simsiyah. Özellikle ayakta konusurken , oturarak dinleyen kisiler " disleriniz çürümüs" diyor.
IP
ayten
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
Alıntı ayten Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2014 Saat 15:54
Benim sürekli dis köklerim iltihaplaniyor. biri bitiyor yanindaki oluyor. tedavi olarak kanala girip apseyi bosaltiyorlar. ama artik biktim. üst cenede kanal tedavisi yapilmayan azi disim kalmadi tesadüfen aktinomikoz diye bir hastaliga denk geldim. ayni benim yasadigim durumu anlatiyor. sayisiz dis hekimine gittim. devlet özel hiç biri böyle bir seyden bahsetmedi. son olarak kurtaramadigimiz bir azi disimi çektirmek zorunda kaldim. bu gidisle agzimda dis kalmayacak. daha kirk yasima bile gelmedim. çocuklarima bulastirir miyim? ne önerirsiniz. tesekkür ederim. saygilarimla
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2014 Saat 20:49
röntgeninizi gösterebilirmisiniz lütfen
IP
ayten
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı ayten Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2014 Saat 10:06
IP
ayten
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı ayten Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2014 Saat 10:18
panoramik de var ama buradan gönderemedim mailinize atmayi deneyecegim
ilginiz için tesekkür ederim
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2014 Saat 15:05
eposta ile anlattiginiz seyler çok karisik ve en az bir düzine hastalik akila getiriyor. Dokunarak, görerek muayene etmek lazim. Uzaktan fikir vermek size zarar verebilir.
IP
GizemErdem
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı GizemErdem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2021 Saat 10:37
Benim dis köklerinde iltihap problemim var. Bu sorunu nasil atlatabilirim? Ayni zamanda kirik olan dislerimin dis kompozit dolgu islemi ile onarilmasi gerekiyormus, bu acili bir islem mi?.
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2021 Saat 13:28
Dolgu acili bir islem degil sadece igne ile uyusturuluyor igne hafif canini acitabilir o da cok az bi aci
IP
Xx1xX
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı Xx1xX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2023 Saat 00:50
Murat hocam bir soru sormak istiyorum siz ve ayni durumu yasayan arkadaslar varsa yardimci olursaniz sevinirim,
Benim sag üst dislerimden gelen akinti var gözle görülür bisey yok. Bir çok doktora gittim ufak tefek çürükleri yaptirdim ama baska sonuç yok. Doktorlar bir teshis koyamadi bende anlamadim ne oldugunu. Dislerimi sizin tarif ettiginiz sekilde firçaliyorum dis ipi kullaniyorum dilimi firçaliyorum yillardir bu böyle. Fakat neden oluyor veya ne yapmam lazim bilmiyorum simdiden tesekkür ederim
IP
Engin Aslan
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı Engin Aslan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Mart-2023 Saat 21:01
Akinti dan kastiniz nedir kardesim kan sizintisi mi? Bende de kan sizintisi var doktor 1 ay sonra bakalim kesilecegini umuyorum dedi. Dis kökü deki erime sebebiyle kökü kesilip alindi o yara kapanmamis bir türlü 3 hafta oldu hala kaniyor ve agiz kokum var. Murat hocam acaba kist filan mi var diye düsünmeye basladim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2023 Saat 20:38
Orjinalini yazan: Xx1xX

Murat hocam bir soru sormak istiyorum siz ve ayni durumu yasayan arkadaslar varsa yardimci olursaniz sevinirim,
Benim sag üst dislerimden gelen akinti var gözle görülür bisey yok. Bir çok doktora gittim ufak tefek çürükleri yaptirdim ama baska sonuç yok. Doktorlar bir teshis koyamadi bende anlamadim ne oldugunu. Dislerimi sizin tarif ettiginiz sekilde firçaliyorum dis ipi kullaniyorum dilimi firçaliyorum yillardir bu böyle. Fakat neden oluyor veya ne yapmam lazim bilmiyorum simdiden tesekkür ederim

Röntgen görmek lazim
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu